Līdz 1.aprīlim var pieteikties Latvijas lauku labumu tirdziņam pie t/c „Spice”

Noderīga informācija zemniekiem un mājražotājiem, kas vēlas Latvijas lauku labumu tirdziņā pie t/c „Spice” piedāvāt kvalitatīvus pašu ražotos lauksaimniecības un amatniecības produktus. Tirdziņš savu darbību atsāks Lieldienās 22.aprīlī pie t/c „Spice”.

Līdz 1.aprīlim visi interesenti aicināti pieteikties, pieteikumus lūgums sūtīt Olitai Mesterei uz e-pastu olita.mestere@spice.lv vai pa faksu 67807282.

Šogad tirdziņā piedāvāto produktu kvalitāti vērtēs īpaša žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas izpilddirektore Mairita Blūma, dietoloģe Lolita Neimane, t/c Spice nomnieku projektu vadītāja Olita Mestere un žūrijas priekšsēdētāja – t/k Spice direktore Iveta Lāce. Žūrijas misija ir veicināt kvalitatīvu pašmāju zemnieku audzētu produktu tirdzniecību un popularizēšanu. Tirdziņa rīkotāji vēlas, lai viss tirdziņā nopērkamais būtu tieši no Latvijas zemniekiem un mājražotājiem, tādēļ teiks nē visiem pārpircējiem.

No 1.līdz 4.aprīlim žūrija izvērtēs dalībnieku pieteikumus, bet 5.aprīlī notiks noslēdzošā žūrijas sēde, kurā tiks apstiprināts tirdziņa dalībnieku saraksts (25 dalībnieki). Rezultāti tiks paziņoti līdz aprīļa vidum.

Lieldienās tirdziņš būs atvērts apmeklētājiem 22., 23. un 24. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet, sākot no 29. aprīļa, tas strādās katru piektdienu no plkst. 13.00 līdz 19.00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 līdz pat 30. oktobrim. Konkrēti tirdziņa norises laiki tiek fiksēti līgumā ar rīkotāju.
Lauku labumu tirdziņa pie Spices dalībnieku atlases kritēriji

1. Tiek realizēta pašu Latvijā godprātīgi audzēta un pārstrādāta lauksaimniecības produkcija (šis nosacījums ietver sezonalitāti, piemēram, nevar tirgot svaigas mellenes, zemenes, ja tās Latvijā vēl nav gatavas);
2. Tiek realizēti pašu Latvijā gatavoti amatniecības izstrādājumi, kas cieši saistīti ar vietējo tradīciju;
3. Pašu audzēto, pārstrādāto vai izgatavoto preci tirgo pats preces ražotājs/viņa ģimenes locekļi vai kooperatīva pārstāvji (preci nedrīkst tirgot pārpircēji)
4. Žūrija priekšroku dod personām, kuru produkcija atbilst Slow Food prasībām – produkti ir dabiski, proti, iegūti, pielietojot tradicionālus ražošanas veidus, kas ciena vidi, kam netiek pievienotas E vielas.
5. Tirdziņa organizatori priekšroku dod kandidātiem, kuru produkcija dažādo tirdziņa piedāvājumu un padara to daudzveidīgu, pircējiem interesantu.

Pieteikumā lūgums norādīt:
• Nosaukumu, nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru ( ja ir);
• Tirgojamās preces (lūgums norādīt visas tirgojamās preces, arī pārstrādes produktus);
• Saimniecības adrese (augļkopjiem, sakņu un dārzeņu audzētājiem, biškopjiem u.c. lūgums norādīt piederošās zemes/saimniecības adresi, kurā tiek audzēti vai iegūti tirgojamie produkcijas veidi. Ja zeme tiek īrēta, norādīt adresi. Mājražotājiem norādīt, kurā saimniecībā iepērk lopus, pienu, graudus);
• Tirgojamo produkcijas veidu stādījumu platība (m2);
• Ražotnes atrašanās vieta (mājražotājiem norādīt savas ražotnes adresi, ja tā atrodas Jūsu mājās, norādīt mājas adresi);
• Bioloģiskās lauksaimniecības ražotājiem norādīt sertificētos produkcijas veidus.

Dalībnieku iesniedzamie dokumenti
1. Tirdziņā iespējams piedalīties juridiskām/fiziskām personām, kas iesnieguši nepieciešamos dokumentus, un kam ir tirdzniecībai nepieciešamās atļaujas.
2. Juridiska persona – nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju;
3. Fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību, individuālā darba veicēja vai nodokļu maksātāja, vai individuālā komersanta reģistrācijas apliecības kopiju;
4. Fiziska persona, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, – apliecinājumu (tirdziņa rīkotāju izsniegtā formā), ka neveic saimniecisko darbību.

Nav nepieciešams iesniegt, bet pēc tirdziņa organizatoru pieprasījuma nepieciešams uzrādīt dokumentus:
5. Saskaņojumu ar Valsts aģentūru „Sabiedrības veselības aģentūra” vai Pārtikas un veterināro dienestu (nepieciešams, ja tiek tirgotas pārtikas preces);
6. Bioloģiskai saimniecībai – akreditētas institūcijas izsniegts sertifikāts 2011.gadam par produktiem, ko plānots tirgot.
7. Speciālās atļaujas (licences) kopija (nepieciešama gadījumos, kad tiek tirgoti alkoholiskie dzērieni).

Tirdziņa organizatori atsevišķiem dalībniekiem lūgs produktu paraugus izvērtēšanai žūrijas sēdē 5.aprīlī.

Papildus informācijai par dalību zvaniet vai rakstiet:

Olita Mestere
t/c Spice nomas projektu vadītāja
E-pasts: olita.mestere@spice.lv
Tālr.67808480
Fakss 67807282