22.augustā Baltijas valstu lauksaimnieku organizāciju tikšanās

21/08/2014

Krievijas noteiktās sankcijas un Āfrikas cūku mēris ir nopietni skāris lauksaimniekus visās Baltijas valstīs. Lai apspriestu situāciju un vienotos par kopīgām aktivitātēm situācijas risināšanai, piektdien, 22.augustā, Latvijā, Zemkopības ministrijā notiks Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieku organizāciju tikšanās. Tā paredzēta no plkst. 12:30 līdz 15:00.

.

No plkst. 12:00 līdz 12:30 medijiem būs iespēja individuāli nointervēt pasākuma dalībniekus. Pasākums norisināsies Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 23.stāva zālē.

.

Aicinām medijus pieteikties preses konferencei un pasākumam rakstiski: iveta.tomsone@llkc.lvun/vai anna.ciplika@llkc.lv vai pa telefonu 26004506, Iveta Tomsone. Pieteikšanās nepieciešama, lai nodrošinātu caurlaides iekļūšanai Zemkopības ministrijas ēkā.

.

Pēc preses konferences medijiem būs iespēja arī klātienē piedalīties Baltijas valstu lauksaimniecības organizāciju tikšanās pasākumā, kurā katra valsts prezentēs savu skatījumu uz Krievijas noteiktajām sankcijām un situāciju ar Āfrikas cūku mēri. Pēc prezentācijām paredzēta diskusija.

.

Pasākumā no Latvijas puses piedalīsies:

– biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja, ekspertes Ilze Aizsilnieceun Edīte Strazdiņa;

– Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks ES lietās un ārējos sakaros Armands Krauze un LOSP dalīborganizācijas Latvijas Cūku audzētāju asociācijas direktore Dzintra Lejniece,

– Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes loceklis Uldis Krievārs un izpilddirektore Evija Gunika;

– Latvijas Zemnieku federācijas valdes loceklis Agris Veide un projektu vadītāja Agnese Hauka.

.

Pasākumā no Lietuvas puses piedalīsies Lietuvas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Lietuvas Lauksaimniecības kameras pārstāvji. No Igaunijas – Igaunijas Lauksaimniecības un tirdzniecības kameras pārstāvji.

.

Pasākums tiek organizēts ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) un Valsts Lauku tīkla atbalstu.