Biedrība “Zemnieku saeima” aicina apmeklēt semināru par jaunākajām tehnoloģijām siltumnīcām, dārziem un laukiem

20/09/2019

Š.g. 4.oktobrī biedrība “Zemnieku saeima” aicina apmeklēt semināru  “Jaunās tehnoloģijas Latvijas siltumnīcām, dārziem un laukiem”. Seminārs notiks izstāžu kompleksā “Rāmava”, Izstāžu iela 11, Valdlauči, Ķekavas novads. Sākums plkst.14:00.

 

SIA “A.M.Ozoli” valdes loceklis Aigars Miglāns: “Pēdējo gadu laikā gan Latvijā, gan Eiropā lauksaimnieki aizvien vairāk saimniekošanā izvēlās segtās platības – tuneļus un siltumnīcas, kur audzē visdažādākās kultūras. Mainīgajos laikapstākļos segtās platības lauksaimniekam ļauj kontrolēt procesus, nodrošinot piemērotu apgaismojumu, mitruma līmeni, siltumu, u.c. faktorus. Kā rezultātā lauksaimnieki var nodrošināt prognozēto ražas apjomu un izpildīt līgumsaistības ar sadarbības partneriem.  Tāpat, tuneļi un siltumnīcas ir viena no iespējām peļņu nesošai ražošanai, ja saimnieka rīcībā ir neliela zemes platība. Seminārā stāstīšu gan par jaunākajām tendencēm Eiropā, gan laistīšanas iekārtām segtajās platībās un atklātā laukā. Semināru aicinu apmeklēt gan esošos nozares profesionāļus, gan topošos lauksaimniekus un visus interesentus!”

 

Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis: “Pēdējo gadu laikā lauksaimniecībā vērojams gan darbinieku trūkums, gan pieprasījums pēc lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Zeme kļūst arvien dārgāka, kā rezultātā katrs lauksaimnieks savus laukus vēlas apsaimniekot pēc iespējas efektīvāk un produktīvāk. Arī darbinieku trūkums saimniecībās liek lauksaimniekiem meklēt risinājumus jaunākajās tehnoloģijās. Par to visu – kā uz nelielām platībām un ar minimālu darbinieku iesaisti saimniekot efektīvi un spēt konkurēt ar pārējām Eiropas valstīm, runāsim seminārā oktobra sākumā. Ceram, ka mūsu seminārs iedrošinās nozarei pievērsties arī jaunus lauksaimniekus un pārliecinās esošos saimniekus izmēģināt spēkus jaunā  – papildus nozarē!”

 

Semināra pirmajā daļā uzņēmuma “A.M. Ozoli” valdes loceklis Aigars Miglāns informēs par jaunākajām tendencēm segto platību nozarē un to, kāpēc segtās platības ir un kļūs arvien populārākas pasaulē. Turpinājumā asociācijas “FarmTech Society” ģenerālsekretārs Tom Zöllner stāstīs par hidroponikas tehnoloģijām un to, kas ir nākotnes risinājumi efektīvai dārzkopībai. Semināru noslēgs un par eksperimentu: “Ūdens kvalitātes un meteo sensori – eksperiments saimniecībā Vilciņi – 1” informēs tā ieviešanas komanda: Inga Bērziņa un Ilze Bargā no biedrības “Zemnieku saeima”, Ainis Lagzdiņš no Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Arnis Burmistris – z/s “Vilciņi-1” īpašnieks.

 

Pieteikšanās līdz 1.oktobrim pa tālruni 67027044 vai e-pastā: birojs@zemniekusaeima.lv

 

PRESES RELĪZE_Zemnieku saeima aicina uz semināru par jaunākajām tehnoloģijām segtajās platībās

 

Darba kārtība_RĀMAVA_2019