Biedrība “Zemnieku saeima” aicina uz lauku dienu Zemgalē

15/04/2019

17.aprīlī biedrība “Zemnieku saeima” organizē un aicina apmeklēt lauku dienu: “No kūtsmēsliem līdz svētku galdam”. Lauku diena notiks Tērvetes pagastā saimniecībā “Agrofirma Tērvete” un Zaļenieku pagastā saimniecībā “Mežacīruļi”. Sākums plkst. 11:00

 

Biedrības “Zemnieku saeima” lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis: “Noslēdzot projekta Green Agri aktivitātes Latvijā, Zemnieku saeima aicina ikvienu interesentu uz lauku dienu. Kopā iepazīsim un salīdzināsim trīs dažādas, mūsdienīgas šķidrmēslu izkliedes tehnoloģijas, vērosim, kā Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātnieki veic SEG emisiju mērījumus pēc mēslu izkliedes, kā arī apskatīsim vienu no interesantākajām un efektīvākajām daudznozaru saimniecībām Latvijā SIA Mežacīruļi.”

 

Lauku dienas pirmā daļa notiks Tērvetes pagastā, a/s “Agrofirma Tērvete”, kur tiks demonstrēts cauruļvadu sistēmas izkliedētājs ar šķidrmēslu iestrādi augsnē “Agrometer SRS 1200”. Lauka koordinātes pieejamas ŠEIT! Pēc demonstrējuma lauku dienas dalībnieki aicināti uz saimniecību “Mežacīruļi”, kur būs iespēja klātienē redzēt šķidrmēslu iestrādi saimniecības apstākļos. Tiks demonstrētas šķidrmēslu izvedamās cisternas, kuras aprīkotas ar nokareno caurulīšu un multitwist sistēmu. Turpinājumā pasākuma dalībniekiem būs iespēja apskatīt daudznozaru saimniecību – iepazīties ar inovatīviem risinājumiem kūtsmēslu apstrādē (kūtsmēslu pārstrāde biogāzes ražotnē, digestāta uzglabāšana un separācija, digestāta izmantošanas prakse), kā arī apskatīt saimniecībā izveidoto mitrzemi – vides elementu ūdeņu attīrīšanai pirms tie no saimniecības laukiem un teritorijas nokļūst upē.

Lauku dienas turpinājumā Green Agri projekta noslēguma pasākuma svētku cienasts, sarunas, diskusijas, jaunu ideju radīšana.

 

Pieteikšanās līdz 16.aprīlim pa tālruni 67027044 vai e-pastā: birojs@zemniekusaeima.lv

 

PRes_Biedrība Zemnieku saeima aicina uz lauku dienu Zemgalē

 

PROGRAMMA_LAUKU DIENA_2019