Biedrību „Zemnieku saeima” turpinās vadīt Juris Lazdiņš

02/03/2015

Šodien Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā notika biedrības „Zemnieku saeima” 16 kongress „Lauksaimniecības nozare Latvijā – kur esam un kur dodamies tālāk”. Pasākums pulcēja vairāk kā 200 lauksaimniekus no visas Latvijas un to atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Kongresā lauksaimnieki iepazinās ar pašreizējo situāciju visās lielākajās lauksaimniecības nozarēs un ievēlēja jauno valdi un valdes priekšsēdētāju.

Saskaņā ar organizācijas statūtiem, valdes un valdes priekšsēdētāja vēlēšanas notiek reizi divos gados. Šogad atkārtoti par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Juris Lazdiņš (Zemgale), savukārt valdē nākamos divus gadus strādās: Maira Dzelzkalēja (Zemgale), Ieva Alpa – Eizenberga (Vidzeme), Edīte Strazdiņa (Vidzeme), Mareks Bērziņš (Vidzeme), Juris Cīrulis (Zemgale), Uldis Krievārs (Vidzeme), Artūrs Akmens (Latgale), Arnis Burmistris (Zemgale), savukārt valdes locekļu kandidāti ir Gints Gžibovskis (Vidzeme) un Arnolds Jātnieks (Zemgale).

Kongresa pirmajā daļā DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš sniedza savu neatkarīgā eksperta skatījumu par lauksaimniecības nozari. Par piena un gaļas ražošanas nozaru attīstības tendencēm un sagaidāmajiem izaicinājumiem informēja Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, savukārt KS „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa iepazīstināja ar augļu un dārzeņu ražošanas sektora attīstību. Tāpat LPKS „Latraps” ģenerāldirektors Edgars Ruža izvērtēja situāciju augkopības nozarē, kā arī iezīmēja galvenos attīstības virzienus tuvākajiem gadiem.

Preses relīze: PRes_Biedrību-„Zemnieku-saeima”-turpinās-vadīt-Juris-Lazdiņš