Ekonomikas ministre apmeklēs „Latraps” un „Latvijas Pienu”

19/02/2015

Piektdien, 20.februārī, Ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola dosies uz Zemgali, kur apmeklēs LPKS „LATRAPS” un Latvijas zemnieku kooperatīviem pilnībā piederošu uzņēmumu „Latvijas Piens”, lai pārrunātu aktuālos jautājumus augkopībā, piena ražošanā un pārstrādē.

Biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: „Esam priecīgi, ka Ekonomikas ministre šajā saspringtajā Latvijas prezidentūras periodā ir atradusi laiku, lai apmeklētu lauksaimniekiem piederošos uzņēmumus „Latraps” un „Latvijas Piens”. Šāda vizīte gan uzņēmuma vadītājiem, gan lauksaimniekiem ir lieliska iespēja klātienē ar ministri diskutēt par lauksaimniecības aktualitātēm un problēmjautājumiem. Mēs ceram, ka sarunas būs konstruktīvas un tām sekos arī tālāka sekmīga sadarbība Latvijas lauksaimniecības stiprināšanai.”

Tikšanās laikā kooperatīvā „LATRAPS” tiks diskutēts par lauksaimniekiem paredzētās bezakcīzes dīzeļdegvielas sistēmas izmaiņu ieviešanu, elektrības obligātā iepirkuma komponenti, elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifa izmaksām un iespējamo to mazināšanu, u.c. jautājumiem. Kā norāda LPKS „LATRAPS” ģenerāldirektors, šie jautājumi ir ļoti būtiski Latvijas lauksaimniecības uzņēmumu konkurētspējai. E.Ruža: „Tā kā Ekonomikas ministrija manā skatījumā ir visvairāk atbildīgā par tautsaimniecības attīstību mūsu valstī, tad tieši ar tās vadītāju ceram diskutēt un rast risinājumus problēmjautājumiem, kas šobrīd traucē mums attīstīties un konkurēt ar citu valstu uzņēmējiem.”

Savukārt piena pārstrādes uzņēmumā tiks diskutēts par iespējām ieviest piena iepirkumu cenas godīgāku sadali pārtikas ķēdē, par iespējamiem risinājumiem Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) atlikšanu vismaz uz 5 mēnešiem grūtībās nonākušajiem piena ražošanas uzņēmumiem, atbalstu augstas pievienotās vērtības produktu ražošanai u.c.

SIA „Latvijas Piens” valdes priekšsēdētaja Anita Skudra: „Uzskatu, ka jāveido kopīga lauksaimniecības stratēģija nākamajiem 5 – 10 gadiem, jo mums valstī tāda nav. Tādejādi arī veiksmīgāk noritētu nozares konsolidācija, kas izslēgtu problēmas, ko rada lielā sadrumstalotība piena nozarē. Izprotam, ka, izejai no krīzes situācijas, strauji jāattīsta eksports, ko varam sasniegt ražojot augstas pievienotās vērtības produktus un rodot jaunas atbalsta programmas investīcijām. Tas ir kopīgs darbs, kas veicams uzņēmējiem un valstij. „

Vizītē piedalīsies Ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola, ministres padomnieks komunikāciju jautājumos Arno Pjatkins, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra, Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LPKS „LATRAPS” ģenerāldirektors Edgars Ruža, SIA „Latvijas Piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, piena kooperatīva „Trikāta KS” valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs un biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš un priekšsēdētāja vietnieki Maira Dzelzkalēja un Juris Cīrulis.

 

Preses relīze: PRes_Ekonomikas ministre apmeklēs LATRAPS un Latvijas Piens