Konkurss “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā”

25/01/2018

Konkursa mērķis ir izcelt labas un Baltijas jūrai draudzīgas lauksaimniecības prakses piemērus, veicināt zināšanu un informācijas apriti starp Baltijas jūras reģiona valstīm, kā arī sniegt pozitīvus, iedvesmojošus un inovatīvus praktiskos piemērus, lai veicinātu iespējami plašu ilgtspējīgas lauksaimniecības prakses izplatību. Konkurss ir starptautisks un pirmo reizi notika 2009. gadā astoņās Baltijas jūras reģiona valstīs.

Konkursa gaitā katrā no Baltijas jūras reģiona valstīm žūrija izvirza finālistu, kurš pārstāv valsti reģionālā līmenī un pretendē uz naudas balvu 10000 eiro un titulu „GADA labākais lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā”.

Baltijas jūra ir viena no visapdraudētākajām jūrām pasaulē. Eitrofikācija, jeb aizaugšana, ko galvenokārt izraisa barības vielu noplūde, tiek uzskatīta par nozīmīgāko Baltijas jūras vides problēmu. Baltijas jūras Vides aizsardzības komisijas (HELCOM) dati liecina, ka aptuveni 60% slāpekļa un 50% fosfora jūrā nonāk tieši no lauksaimniecības.

Viss par un ap konkurus Latvijas radio 1 raidījumā KĀ LABĀK DZĪVOT! Studijā Pasaules Dabas fonda Baltijas jūras un saldūdeņu programmas vadītāja Elīna Kolāte un  Zemnieku saeimas pārstāvis, konkursa uzvarētājs Juris Cīrulis. KLAUSĪTIES!

Jautājumi? Zvaniet 67505640 vai rakstiet info@pdf.lv
Gada_lauksaimnieks_nolikums_2017
pieteikuma_anketa_2017