Latvijas lauksaimnieku organizācijas tiekas ar Latvijas valsts prezidentu

31/07/2015

Piektdien, 31. jūlijā biedrība „Zemnieku saeima” kopā ar Latvijas lauksaimnieku organizācijām un Zemkopības ministru Jāni Dūklavu tikās ar Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai pārrunātu situāciju piena nozarē.
LTV Dienas ziņu sižets ir apskatāms ŠEIT.

31. jūlijā, kopā ar citām Latvijas lauksaimnieku organizācijām un Zemkopības ministru, tikāmies ar Latvijas Valsts prezidentu, lai pārrunātu situāciju piena nozarē. Prezidents patīkami iepriecināja ar zināšanām un komentāriem par piena sektoru, kā arī izteica vēlmi redzēt ilgtermiņa solidaritāti nozarē. Tikšanās rezultātā vienojāmies par galvenajiem darbības virzieniem, kas ietver:

• Piena produktu eksporta veicināšanu;

• Zinātnes attīstību inovatīvu un nišas produktu ražošanai;

• Esošās intervences atbalsta pārskatīšanu.

„Prezidentam Raimondam Vējonim  šis ir pirmais lielais, valstiski nozīmīgais, izaicinājums – risināt ar embargo saistītos jautājumus, aizstāvot mūsu ražotājus un visas valsts intereses. Mums ir cerība, ka prezidents sadarbojoties ar Eiropas valstu vadītājiem, dos pozitīvu ieguldījumu, atbalstot valstis, kas no embargo cietušas visvairāk. Mums visiem kopā jāpanāk Eiropas Komisijas (EK) pārliecības maiņa, lai mēs saņemtu palīdzību, laika periodā līdz gada beigām saglabātu ražošanu,” tā ZSA valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Piena iepirkuma cenai turpinot kristies, arvien kritiskāka kļūst Latvijas piena ražotāju situācija. Pēc ES piena observatorijas datiem Eiropas vidējā piena iepirkuma cena maijā bija 0,3005 EUR/kg, kamēr Latvijas ražotāji par kg piena vidēji saņēma 0,224 EUR.