Lauksaimnieku organizācijas, premjers un zemkopības ministre kopīgi aizstāvēs Latvijas intereses ES tiešmaksājumos

22/06/2012

Otrdien, 26. jūnijā plkst. 11.15 notiks Ministru prezidenta Valda Dombrovska, zemkopības ministres Laimdotas Straujumas un lauksaimnieku organizāciju pārstāvju tikšanās, lai kopīgi pārrunātu Latvijas interešu aizstāvēšanu ES tiešmaksājumu jautājumā pirms 28.-29. jūnijā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes Briselē.

Šonedēļ Eiropas Parlamentā tika prezentēts Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas piedāvājums par tiešmaksājumu izlīdzināšanu, paredzot, ka tiešmaksājumi nedrīkst būt mazāki par 65% no ES vidējā līmeņa. Baltijas valstu lauksaimnieki jau iepriekš ir pauduši vilšanos par šo piedāvājumu, jo viņu prasība ir vismaz 80% no vidējās ES atbalsta līmeņa.

Latvijas Lauksaimniecības Kooperatīvu asociācijas (LLKA), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un Zemnieku Saeimas (ZSA) pārstāvji premjeram un zemkopības ministrei izklāstīs savus argumentus par nepieciešamību Latvijas valdībai saglabāt stingru pozīciju tiešmaksājumu jautājumā, kā arī iepazīstinās premjeru ar petīciju (aicinājumu) ES institūcijām, kuru parakstījuši vairāk nekā 18 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, un kuru 28.jūnijā Baltijas lauksaimnieku pārstāvji iesniegs Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam (Martin Schulz).

Pasākumā no lauksaimnieku puses piedalīsies Indulis Jansons (LLKA), Ilze Aizsilniece (LLKA), Edgars Treibergs (LOSP), Agita Hauka (LOSP), Māra Rudzāte (LOSP), Maira Dzelzkalēja (ZSA) un Juris Lazdiņš (ZSA).

Aicinām pasākumā piedalīties mediju pārstāvjus!

Aktivitātes tiek īstenotas Valsts Lauku tīkla pasākuma „Nozaru ekspertu ziņojumi” ietvaros.

Informāciju sagatavoja un papildus informācija
Sabīne Puķe, ES tiešo maksājumu kampaņas koordinatore
+371 26340794, E-pasts: sabine.puke@llka.lv