Lauksaimnieku organizāciju pārstāvji, tiekoties ar premjeru, aktualizēs vienoto stratēģiju Latvijas interešu aizstāvēšanā Briselē

13/11/2012

Trešdien, 14.novembrī Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvji tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un zemkopības ministri Laimdotu Straujumu, lai pirms 22. – 23.novembrī gaidāmā ES samita, aktualizētu vienotu Latvijas stratēģiju Eiropas Savienības tiešmaksājumu jautājumā. Briselē notiekošā ES valstu vadītāju sanāksme, īpaši veltīta ES daudzgadu budžeta 2014. – 2020. gadam skatīšanai.

Latvijas lauksaimnieku organizācijas kopīgi ar Igaunijas un Lietuvas lauksaimniekiem jau visa gada garumā ir apvienojušās kopīgā kampaņā, lai panāktu, ka ES tiešmaksājumu līmenis Baltijas valstīm ir vismaz 80% no vidējā Eiropas Savienībā. Pirms nākamnedēļ gaidāmā samita, Baltijas valstu lauksaimnieki ir uzsākuši vērienīgu protesta akciju, kuras laikā padomju traktors dosies maršrutā no Tallinas līdz Briselei, tostarp apstājoties arī Valmierā un Rīgā. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieki 22.novembrī arī dosies uz Briseli, lai līdzās traktoram protestētu pret nevienlīdzīgo ES tiešmaksājumu politiku. Lauksaimnieku organizāciju pārstāvji norāda, ka, līdzās publiskajām un protesta aktivitātēm, tikpat būtiski ir pārrunāt Latvijas pozīciju ar Latvijas amatpersonām, kuras piedalīsies lēmuma pieņemšanā Briselē, kā arī koordinēt savstarpējo darbību, kopīgā mērķa panākšanai, tādēļ ir gandarītas par iespēju tikties ar premjeru un zemkopības ministri.

Lauksaimnieku organizācijas pārstāvēs Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) priekšsēdētājs Edgars Treibergs, LOSP valdes locekļi Aija Balode, Agita Hauka, Gustavs Norkārklis, Zemnieku saeimas (ZSA) priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, ZSA priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) priekšsēdētājs Indulis Jansons un LLKA valdes loceklis Uldis Krievārs. Tikšanās notiks trešdien, 14.novembrī plkst. 16:30 Ministru prezidenta zālē.

Papildu informācija:
ES tiešmaksājumu kampaņas koordinatore Sabīne Puķe,
sabine.puke@llka.lv,
+371 26340794