No jaunās valdības sagaidām stabilitāti un spēju reaģēt krīzes situācijās

06/10/2014

4.oktobrī norisinājās 12.Saeimas vēlēšanas. Ko no jaunās valdības sagaida lauksaimnieku organizācija biedrība „Zemnieku saeima” un kādi būs tuvākie darbi, atbild organizācijas vadība.

Biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: „Kopā ar 11.Saeimas deputātiem esam paveikuši vairākus nozīmīgus darbus lauksaimniecības attīstībai, kā, piemēram, darbs pie likuma par zemes privatizāciju lauku apvidos, kas lauksaimniekiem ir ļoti būtisks, lai Latvijas svarīgāko resursu saglabātu vietējo saimnieku rokās. Ceram, ka ar 12.Saeimas deputātiem un topošo valdību darbs turpināsies tikpat konstruktīvi. Svarīgākais risināmais jautājums jau tuvākajās nedēļās būs 2015.gada budžets, tai skaitā finansējums pārejas posma valsts atbalstam un bezakcīzes dīzeļdegvielai. Tāpat jaunajai valdībai ir jādomā, kā visveiksmīgāk pārvarēt Krievijas Federācijas pārtikas embargo radītos zaudējumus, lai lauksaimnieki nezaudē savu saimniecisko darbību.”

Biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja: „Galvenais, ko sagaidām no jaunās valdības, ir stabilitāti, iesāktā darba turpināšanu un spēju ātri reaģēt krīzes situācijās.”

Biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietnieks un z/s „Mežacīruļi” saimnieks Juris Cīrulis: „Uzskatu, ka pēc vēlēšanām nekas nemainīsies un šoreiz jāsaka paldies Dievam, ka nekas nemainīsies. Labā lieta ir tā, ka latvieši beidzot ir beiguši eksperimentēt ar partijām un mums būs, iespējams, līdzīga valdība kā iepriekšējā sasaukumā. Kas attiecās uz Zemkopības ministru, ja iesākto darbu turpinās Jānis Dūklavs, tad aicinu piestrādāt pie atbalsta piensaimniekiem. Pirms vēlēšanām skatītāji jeb tauta saprata, ka atbalsts piensaimniekiem bija priekšvēlēšanu teātris. Vēlēšanas ir noslēgušās un tagad ir jāturpina darbs, lai pēc iespējas ātrāk novērstu traģisko situāciju un rastu risinājumus, kā, piemēram, jauni noieta tirgi un citi krīzi mīkstinoši atbalsti.”