Noteikts lauksaimnieku konkursa „SENČU AICINĀJUMS” uzvarētājs

29/10/2014

Šodien, 29.oktobrī,  norisinājās biedrības „Zemnieku saeima”, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes un žurnāla „AgroTops” rīkotā konkursa jaunajiem lauksaimniekiem „Senču aicinājums” žūrijas sanāksme, kuras laikā no 16 lauksaimniekiem tika noteikts šā gada konkursa uzvarētājs un simpātiju balvu ieguvēji. Uzvarētājs tiks nosaukts 2015.gada 10.janvārī „Zemnieku saeimas” „Lauksaimnieku Jaungada ballē” Jelgavas pilī.

Biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja: „Šogad konkurss notika jau piekto gadu un man ir prieks, ka tas ir ieguvis atpazīstamību un ar katru gadu piesakās un tiek pieteikti arvien vairāk pretendentu. Iepriecina tas, ka visās lauksaimniecības nozarēs ienāk jaunie lauksaimnieki. Šogad izteikti bija vērojami jaunie lauksaimnieki, kuri darba pieredzi un biznesa idejas bija ieguvuši ārzemēs. Uzskatu, ka ir lietas, kuras ir jāpārņem no mūsu senčiem, bet, lai mēs spētu konkurēt kopējā tirgū, svarīgi ir pieredzi iegūt arī citās valstīs.”

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete: „Šogad konkursam bija neparasti spēcīga konkurence, jo vismaz septiņas saimniecības pretendēja uz balvu. Tas apliecina, ka Latvijas laukiem ir nākotne. Es priecājos, ka ir daudz jaunu cilvēku, kuri vēlas saistīt savu dzīvi ar Latviju. Laukos atgriežas arī tie jaunie cilvēki, kuri dažādu iemeslu dēļ bija devušies uz ārzemēm.” 

Jau informējām, ka septembrī konkursa žūrijas locekļi viesojās jauno lauksaimnieku saimniecībās, lai klātienē tiktos un apskatītu saimniecības.

2015.gada 10.janvārī visi konkursa finālisti tiks aicināti uz biedrības „Zemnieku saeima” „Lauksaimnieku Jaungada balli” Jelgavas pilī, kur uzvarētājam tiks pasniegta tēlnieka Paula Jaunzema darinātā balva un pilnībā apmaksāts trīs dienu brauciens 2 personām ar piedalīšanos vienā no vadošajām Eiropas lauksaimniecības izstādēm, gadatirgiem, pasākumiem.

Konkurss pirmo reizi tika organizēts 2010.gadā, un gadu gaitā par konkursa uzvarētājiem kļuva Inga un Zigmunds Kalniņi no Aizputes novada, Valdis Zujs no Rēzeknes novada, Jānis Vaivars no Skrīveru novada un Aija Šneidere un Jānis Miķelsons no Limbažu novada.