Satiksmes ministrija beidzot ir sadzirdējusi lauksaimniekus!

12/03/2014

Šodien Latvijas radio 1 rīta programmā pēc plkst. 07:00 viesojās Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš atzina, ka šajā ziemā ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti vietējo ceļu sakārtošanai, kas ved uz saimniecībām un lauku mājām.

Biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš atzīst: „Beidzot mēs esam sadzirdēti un Satiksmes ministrija ir apzinājusies to, ka lauku ceļi ir katastrofālā stāvoklī. Esam gandarīti par ministra lēmumu ziemas finansējumu pārdalīt vietējiem lauku ceļiem un ceram uz ātru ministrijas rīcību!”

Šogad bija neparedzēta situācija – sniegs un sals bija ļoti maz, tādēļ tika ietaupīts gan uz sniega tīrīšanu ziemas periodā, gan bedrīšu labošanu pavasarī, tādēļ ietaupīto finansējumu Satiksmes ministrija ir paredzējusi novirzīt vietējo ceļu sakārtošanai.

Kā rīta intervijā atzina Satiksmes ministrs Anrijs Matīss: „Vietējiem ceļiem ir bijušas ļoti maz aktivitātes to uzlabošanai, kā arī finansējums ir bijis ierobežots, tādēļ šī ir lieliska iespēja, lai sakārtotu tieši vietējos ceļus, kas ved uz lauksaimniecības saimniecībām un lauku mājām.”