Zemnieku saeima ar Labklājības ministru pārrunās lauksaimniecības jautājumus

22/04/2014

Rīt, 23.aprīlī, plkst. 10:00 Labklājības ministrijā, Skolas ielā 28 biedrības „Zemnieku saeima” (ZSA) vadība tiksies ar Labklājības ministru (LM) Uldi Auguli. Tiekoties tiks pārrunāts jautājums par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajiem pasākumiem kvalifikācijas paaugstināšanai darba meklētājiem lauksaimniecībā. Papildus tiks apspriesta jaunizveidotās sezonas laukstrādnieku sistēma, kura sāks darboties š.g. 1.jūlijā.

 .

Biedrības „Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: „Šobrīd lauksaimniecībā ir sācies aktīvākais un saspringtākais darba periods. Joprojām lauksaimniecībā trūkst kvalificētu, pieredzējušu un jaunu speciālistu, tādēļ tikšanās laikā plānojam pārrunāt jautājumus par sezonas laukstrādnieku sistēmas ieviešanu un bezdarbnieku pārkvalifikāciju.”

 .

Labklājības ministrs Uldis Augulis norāda, ka „Labklājības ministrijas bezdarbnieku un darba meklētāju mācību un pārkvalifikācijas programmu sarakstus regulāri aktualizē atbilstoši darba tirgus prasībām un sadarbojoties ar darba devējiem dažādās nozarēs. Līdzšinējā pieredze liecina, ka diskusijas ar konkrētu nozaru pārstāvjiem ļauj labāk izprast vajadzības un organizēt bezdarbnieku pārkvalifikācijas procesu.” Tāpēc ministrs uzklausīs biedrības priekšlikumus par iespējām pielāgot mācību programmas atbilstoši lauksaimniecības nozares prasībām un vajadzībām, lai turpmāk varētu vēl sekmīgāk sagatavot atbilstoši kvalificētus darbiniekus.

 .

Diskusijā piedalīsies Labklājības ministrs Uldis Augulis, „Zemnieku saeimas” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, biroja vadītāja Rita Ignāte, ZSA valdes loceklis un z/s „Vilciņi -1” saimnieks Arnis Burmistris, ZSA biedrs un z/s „Ezergaļi” saimnieks Dzintars Erdmanis, kā arī Labklājības ministra biroja vadītājs Reinis Uzulnieks, Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne.