Zemnieku saeima kopā ar Igaunijas un Lietuvas lauksaimnieku organizācijām šodien tiekas ar Baltijas valstu lauksaimniecības ministriem

31/10/2019

Šodien, 31.oktobrī,  biedrības “Zemnieku saeima” vadība kopā ar kolēģiem no Igaunijas un Lietuvas lauksaimnieku organizācijām, Tartu tiksies ar Baltijas lauksaimniecības ministriem, lai pirms izšķirošajām sarunām Briselē vēlreiz atgādinātu par lauksaimniekiem svarīgo – tiešmaksājumu izlīdzināšanu, lauku attīstības finansējumu, un reāli ieviešamu lauksaimniecības politiku pēc 2020. gada.

 

Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre: “Šodien, tiekoties ar Baltijas lauksaimniecības ministriem, mēs vēlreiz uzsvērsim to, cik svarīgi ir visu trīs Baltijas valstu kopīga un koordinēta darbība visos līmeņos, lai turpinātu cīņu par godīgiem tiešajiem maksājumiem. Tā kā visi 3 Baltijas lauksaimniecības ministri šajā amatā ir nesen, ir ļoti svarīgi iepazīstināt ar jau līdz šim paveikto, un mudināt būt nelokāmiem noslēguma sarunās par KLP. Tikšanās laikā mēs ministriem nodosim kopēju vēstuli, kurā vēlreiz atgādināsim Baltijas lauksaimnieku prasības jaunajā plānošanas periodā. Tāpat tikšanās laikā mēs uzsvērsim nepieciešamību saglabāt kopējo lauksaimniecības budžetu Eiropā, kas ir drošības spilvens negaidītām klimata un politiskajām izmaiņām, kā arī vienīgā izeja uz kvalitatīvas pārtikas pieejamību visiem patērētājiem.”

 

Baltijas valstu lauksaimnieki ir neapmierināti ar pašreizējo Eiropas Komisijas Kopējās lauksaimniecības politikas piedāvājumu, kurš klaji ignorē 2013. gadā Eiropas padomes solījumu līdz 2020. gadam nodrošināt vismaz 196 eur/ha. Diemžēl, pašreizējais piedāvājums šādu atbalsta apmēru nenodrošinās pat 2027. gadā.

 

PRESES RELĪZE_Zemnieku saeima kopā ar kolēģiem no Igaunijas un Lietuvas šodien tiekas ar Baltijas valstu un Polijas lauksaimniecības ministriem_31.10.2019