ZSA: Lauksaimnieki kopīgi meklēs risinājumu krīzei piensaimniecībā

24/03/2016

Ceturtdien, 24. martā biedrība “Zemnieku saeima” (ZSA) piedalīsies Zemkopības ministrijas rīkotajā sanāksmē par piena nozares krīzes risinājumiem, kā arī domnīcas “CERTUS” pētījuma prezentācijā un diskusijā par piena nozares attīstības iespējām.

Piena cena, ko lauksaimnieki saņem par pārdoto produkciju joprojām turpina pazemināties, kā rezultātā situācija piena nozarē kļūst arvien saspīlētāka. Lai kopīgi meklētu risinājumus un identificētu turpmākās rīcības situācijas pārvarēšanai, kopīgā sanāksmē tiksies zemkopības ministrs J.Dūklavs, lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes locekļi un piena darba grupu vadītāji.
ZSA aicinās zemkopības ministru J.Dūklavu vērsties pie Ministru prezidenta M.Kučinska ar aicinājumu meklēt iespējamo atbalstu krīzē cietušajiem lauksaimniekiem Eiropas Komisijā un Latvijas iekšējās rezervēs. Minētais ir īpaši aktuāls, uzsākot pavasara darbu sezonu. Šis ir brīdis, kad saimniekiem jāpieņem izšķiroši lēmumi par tālāko rīcību.
Vienlaicīgi, Zemnieku saeima uzskata, ka līdzās finansiālam atbalstam, nekavējoties jāmeklē un jāsāk īstenot kompleksi pasākumi piena ražotāju situācijas stabilizācijai, par ko arī tiks lemts ceturtdienas sanāksmē.