ZSA priekšsēdētājs Juris Lazdiņš par jauno valdību

24/01/2019

Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš par 23.janvārī apstiprināto valdību.

“Ņemot vērā teju četru mēnešu ilgo un komplicēto valdības veidošanas procesu, uzskatu, ka jaunajai valdībai būs sarežģīti produktīvi strādāt. Nepārtrauktās koalīcijas partiju savstarpējās cīņas kā arī izteiktā uzskatu nesakritība starp partijām mums rada bažas par valdības stabilitāti un saliedētību. Līdz ar to pieņemu, ka būs grūtāk risināt arī ar lauksaimniecību saistītos jautājumus.

Turpmākie divi gadi mums ir ļoti svarīgi, jo beigsies esošais plānošanas periods un paralēli Briselē risināsies sarunas un tiks panākta vienošanās par nākamā plānošanas perioda finansējumu. Kopīgiem spēkiem ir jāstrādā pie finansējuma palielināšanas un vienlīdzības panākšanas tiešmaksājumu jomā. Tomēr pēc pagājušās nedēļas tikšanās gan ar jauno Ministru prezidentu, gan Zemkopības ministru mēs neesam pilnībā pārliecināti, ka ir abpusēja ieinteresētība lauksaimniekiem svarīgos jautājumos! Mēs ļoti ceram, ka Ministru prezidents un Zemkopības ministrs būs gatavs spert drosmīgus soļus, lai aizstāvētu Latvijas lauksaimnieku intereses jautājumos, kas saistīti ar nākamo plānošanas periodu!

Tāpat ir uzsākts darbs pie neskaitāmiem nacionālā līmeņa jautājumiem, kas būs jāturpina. Mēs esam atvērti kopīgai sadarbībai un sagaidām to pašu arī no jaunās valdības!

Paldies bijušajam Zemkopības ministram Jānim Dūklavam par veiksmīgu sadarbību vairāku gadu garumā!”