2.martā biedrības „Zemnieku saeima” ikgadējais kongress

13/02/2015

Š.g. 2.martā Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā notiks ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima” kongress, kas pulcēs lauksaimniekus no visas Latvijas. Kongresā lauksaimniecības produkcijas ražotāji tiks informēti par aktualitātēm nozarē, atskatīsies uz 2014.gadā paveikto, izvirzīs jaunus mērķus nākamajiem gadiem un ievēlēs jauno valdi un valdes priekšsēdētāju.

„Zemnieku saeimas” kongress ik gadu ir atskaites punkts, kurā lauksaimnieki izvērtē paveiktos darbus nozares attīstībā un nosaka nākamā gada prioritātes. Kongresu atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Kongresa pirmajā daļā DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš sniegs savu neatkarīgā eksperta skatījumu par lauksaimniecības nozari. Lai zemnieki tiktu informēti par aktualitātēm visās lielākajās lauksaimniecības nozarēs, par piena un gaļas ražošanas nozaru attīstības tendencēm un sagaidāmajiem izaicinājumiem informēs Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, savukārt KS „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa iepazīstinās ar augļu un dārzeņu ražošanas sektora attīstību. Tāpat LPKS „Latraps” ģenerāldirektors Edgars Ruža sniegs ziņojumu par situāciju augkopības nozarē, kā arī iezīmēs galvenos attīstības virzienus tuvākajiem gadiem.

Kongresa otrajā daļā organizācijas vadība atskaitīsies par 2014.gadā paveikto un izvirzīs jaunus mērķus 2015.gadam. Tāpat kongresā notiks „Zemnieku saeimas” priekšsēdētāja un valdes vēlēšanas, kas, saskaņā ar organizācijas statūtiem, notiek reizi divos gados. Organizācijas valdē darbojas deviņi valdes locekļi, tai skaitā valdes priekšsēdētājs. Šobrīd „Zemnieku saeimas” valdes priekšsēdētājs ir Juris Lazdiņš (Zemgale), savukārt valdē augkopību pārstāv Artūrs Akmens (Latgale), Mareks Bērziņš (Vidzeme), Arnis Burmistris (Zemgale), Aivars Trons (Latgale), piena lopkopību Ieva Alpa – Eizenberga (Vidzeme) un Juris Cīrulis (Zemgale), gaļas lopkopību Kaspars Sūniņš (Kurzeme), savukārt lauku attīstību pārstāv Maira Dzelzkalēja (Zemgale).

Dalībnieku reģistrācija no plkst. 10:00

„Zemnieku saeimas” kongresa atklāšana un pirmā daļa plkst. 11:00

„Zemnieku saeimas” kongresa otrā daļa, tai skaitā vēlēšanas plkst. 13:45

Kongresā piedalīties aicināti arī masu mediju pārstāvji.

 

Preses relīze: PRes_2.martā biedrības „Zemnieku saeima” ikgadējais kongress

.

ZSA KONGRESA DARBA KĀRTĪBA

.