Informācija pašvaldībām, medniekiem, lauksaimniekiem un visiem interesentiem par Āfrikas cūku mēra profilakses pasākumiem

30/07/2014

Otrdien, š.g. 29.jūlijā, Latvijas Pašvaldību savienībā ar Zemkopības ministra Jāņa Dūklava, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts mežu dienesta un Valsts policijas vadības piedalīšanos notika informatīvi bagāta videokonference par Āfrikas cūku mēra ierobežošanas pasākumiem. Videokonferenci joprojām ir iespējams noskatīties http://ej.uz/x838 un pievienotus atradīsiet arī lietderīgus dokumentus par vīrusa ierobežošanas pasākumiem. Iepazīties ar informāciju var būt noderīgi ikkatram, kurš gatavs piedalīties Āfrikas cūku mēra ierobežošanā gan cūkkopējiem tādējādi veicinot, ka vīruss nenonāk savā saimniecībā, gan citiem lauksaimniekiem un interesentiem veicinot, ka vīruss neizplatās tālāk Latvijas teritorijā.

.

Papildus jaunāko informāciju gan par izplatību, gan ierobežošanas pasākumiem atradīsiet  Pārtikas un veterinārā dienesta mājas lapā http://ej.uz/xawn kā arī zvanot uz Pārtikas un veterinārā diensta Āfrikas cūku mēra karsto tālruni 20260400.