Jau rīt tiekamies seminārā par efektīvu un videi draudzīgu saimniekošanu

12/06/2014

„Zemnieku saeima” aicina lauksaimniekus un citus interesentus uz lauku dienu – semināru „Kūtsmēslu un digestāta apsaimniekošana – ieguvumi lauksaimniekiem un sabiedrībai”, kas notiks rīt, 13.jūnijā, plkst. 10:00 zemnieku saimniecībā „Vecsiljāņi”, Aizkraukles novada Bebru pagastā.

.

Seminārā par jaunākajām vides prasībām kūtsmēslu un digestāta apsaimniekošanā stāstīs Madonas reģionālās vides pārvaldes pārstāvji, savukārt lauksaimniecības eksperti iepazīstinās ar digestāta un šķidrmēslu lietošanas efektivitāti, tehnoloģijām un praksi.

.

Kūtsmēsli un digestāts ir organiskais mēslojums, par kura efektīvu izmantošanu un apsaimniekošanu notiek plašas diskusijas. Efektīva organiskajā mēslojumā esošo barības vielu izmantošana ir ļoti būtiska, jo ļauj ražošanas apritē noturēt augu barības vielas – slāpekli un fosforu. Rezultātā saimniecība var gūt ekonomisko labumu, jo nav jātērē līdzekļi minerālmēslu iegādei, kā arī vienlaicīgi mazināt risku videi. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj mazināt tādus mēslu apsaimniekošanas blakus apstākļus kā smaku izplatīšanos un slodzes uz ceļiem, kas rodas mēslus nogādājot uz laukiem. Par visiem šim jautājumiem informāciju varēs iegūt seminārā 13.jūnijā.

.

Seminārs top projekta „Baltic Compact” ietvaros ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra”, biedrības „Zemnieku saeima” un z/s „Vecsiljāņi” atbalstu.

Lauku diena ZS Vecsiljāņi