Kāda nozīme ir AdBlue kvalitātei un kā to novērtēt?

11/08/2022

AdBlue ir karbamīda šķīdums, kas palīdz samazināt dīzeļdzinēja transportlīdzekļu radītos izmešus. Karbamīda molekulas neitralizē kaitīgos slāpekļa oksīdus (NOx), rezultātā tos pārveidojot par ūdeni un slāpekli. Tādējādi būtiski tiek samazināts transportlīdzekļa radītais kaitējums dabai.  Nekvalitatīva vai zemākas kvalitātes AdBlue lietošana ne tikai palielina kaitīgo izmešu daudzumu, bet arī kaitē tehnikai.

 

Daba

Kaitīgo izmešu samazināšanas pamatā ir ķīmisks process, kur elementu precīzai koncentrācijai un tīrībai ir liela nozīme. Tikai kvalitatīvs AdBlue spēj pilnvērtīgi veikt savu funkciju, neitralizējot kaitīgos slāpekļa oksīdus izplūdes gāzēs. AdBlue nav toksisks un pamatā sastāv no amonjaka un ūdens.

 

Transportlīdzekļa remonta izmaksas

Nekvalitatīva vai zemākas kvalitātes AdBlue lietošana kaitē izplūdes gāzu attīrīšanas sistēmai (SCR) – tās remonts mēdz būt dārgs, un sistēmas atslēgšanas rezultātā var tikt traucēta dzesēšanas sistēma. AdBlue kvalitātei ir arī ietekme uz dzinēja kalpošanas ilgumu.

 

Kā Gaschema nodrošina izcilas kvalitātes AdBlue?

Ražošana

Gaschema veic pilnu ražošanas procesu – no amonjaka iegūšanas līdz gatavam produktam. Viss process notiek slēgtā, stingri kontrolētā vidē rūpnīcā, tādējādi AZO AdBlue tiek iegūts no sašķidrināta karbamīda (nevis jau pārstrādāta, piemēram, granulās, kas var radīt papildus kvalitāti ietekmējošus riskus), kas nodrošina nemainīgi augstu kvalitāti un uzticamību. Gaschema ir Baltijā vienīgais ražotājs, kas saņēmis VDA (Vācijas Autotransporta federācijas) beztermiņa licenci.

 

Pārvadāšana

Gaschema ir savs, īpaši AdBlue pārvadāšanai pielāgots autoparks atbilstoši ISO 22241-3 transportēšanas prasībām tādēļ ir iespējams nodrošināt ne tikai operatīvu piegādi visā Latvijā, bet arī pareizus transportēšanas apstākļus, lai saglabātu produkta izcilo kvalitāti.

 

Uzglabāšana

Gaschema piedāvā specializēto aprīkojumu un tvertnes tilpumā no 1 līdz 30.000 litriem – atbilstoši katra vajadzībai. Kvalitatīvs aprīkojums ir ļoti svarīgs, jo karbamīda šķīdums ir jutīgs pret putekļiem un tiešiem saules stariem (izgarojot mainās koncentrācija).

 

Kā pārliecināties, ka lietojat kvalitatīvu AdBlue?

  • Šķīdums ir pilnīgi caurspīdīgs, dzidrs, parasti iekrāsots debeszilā krāsā.
  • Nav nosēdumu vai saduļķojumu.
  • Nav putekļu, smilšu vai jebkādu citu svešķermeņu.
  • Nedaudz jūtama amonjaka smaka, bet tā nav uzkrītoša un asa.
  • Piegādājot IBC 1000L konteineros, tie ir slēgti un noplombēti.
  • Katrs AdBlue iepakojums (kanna, muca, konteineris) tiek marķēts, nodrošinot atsekojamību un garantējot kvalitāti

 

Īpašais vasaras piedāvājums – bezmaksas piegāde un dāvana

Sezonas karstākajā brīdī Gaschema piedāvā karstu piedāvājumu visiem traktortehnikas un smagās tehnikas īpašniekiem, kam rūp sava tehnika un ietekmes uz vidi samazināšana.

Pasūtiet vismaz 200 litrus AZO AdBlue un saņemiet dāvanā:

  • četrpaku (4 x 4l) ar vējstiklu mazgāšanas šķidrumu;
  • bezmaksas piegādi 1. pasūtījumam uz jebkuru vietu Latvijā.

Piedāvājums attiecas uz jaunajiem klientiem un ir spēkā, veicot pasūtījumu līdz 30.09.2022.

Kontakti pasūtījumiem: +371 28 358 344; adblue@gaschema.lv; https://gaschema.lt/lv/pretpiesarnojuma-produkti/produkti/adblue-2/