Līdz 4. augustam var pieteikties Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursam

22/07/2014

Kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī Ķīpsalā.

.

Augstas kvalitātes piena produktu konkursi ir ieguvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

.

Šogad piena produkti tiks izvērtēti sešas grupās – kefīrs ar tauku saturu no 1,5–3,0 %, nogatavinātais puscietais siers, nenogatavinātais saldpiena siers, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 % un biezpiena izstrādājumi.

.

„Jau astoņpadsmito reizi pēc kārtas izstādes „Riga Food 2014” ietvaros notiks piena produktu konkurss, kas tikai apliecina Latvijas piena nozares nozīmīgumu un stabilitāti. Latvijas piena produktu ražotāji kārtējo reizi ar pamatotu pārliecību ir gatavi parādīt un pierādīt savas produkcijas augsto kvalitāti un to, ka viņu ražotie produkti ir apbalvojuma cienīgi. Esmu gandarīts, ka interese par mūsu rīkoto konkursu ar katru gadu palielinās gan no produktu ražotāju, gan no patērētāju puses. Šogad esam paredzējuši apzināt un vērtēt arī mūsu uzņēmumu pēdējo gadu laikā radītos jaunos piena produktus. Tā būs lieliska iespēja padarīt tos vēl pazīstamākus,” norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

.

Vēl var pieteikties!
Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS (adrese: Bauskas iela 180, Rīga) līdz 2014. gada 4. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: 67620874 vai rakstot uz e-pastu Zanei Jonaitei: info@piensaimniekusavieniba.lv.

Ar konkursa nolikumiem var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv un www.rigafood.lv.

.

Konkursa komisija
Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, BIOR vecākā eksperte references un sertifikācijas jomā Inese Ozollapa, BIOR Vidzemes reģionālās laboratorijas vadītājs Andris Rava, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente, valsts emeritētā zinātniece Dr. sc. ing. Lilita Ozola, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

.

Konkursa uzvarētāji saņems starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus un naudas balvas.

.

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2014” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

.

 
Sekojiet izstādes aktualitātēm:
mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood;https://twitter.com/Riga_Food
.
copa_3
produits laitiers
copa_1