Notiks Baltijas valstu lauksaimnieku tikšanās par turpmākajām kopīgajām aktivitātēm

08/10/2012

Rīt, 9.oktobrī, Zemkopības ministrijā notiks Baltijas valstu lauksaimnieku organizāciju tikšanās, kurā tiks lemts par turpmākajām kopīgajām aktivitātēm cīņā par godīgiem Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumiem Baltijas valstīm.

Tikšanās reizē piedalīsies pārstāvji no visām trim Latvijas lauksaimnieku organizācijām – LLKA, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, biedrības “Zemnieku saeima”. Pārējās Baltijas valstis pārstāvēs lauksaimnieki no Lietuvas Lauksaimniecības kameras, “Lietuvas zemnieku savienības”, Lietuvas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas “Kooperacijos kelias” un Igaunijas Zemnieku federācijas. Savukārt elektroniski ar “Skype” starpniecību sanāksmei pievienosies arī Igaunijas Lauksaimniecības un tirdzniecības kameras pārstāvis.

Kā iepriekš jau esam informējuši, Latvijas lauksaimnieku organizācijas ir vienojušās par protesta akciju – Baltijas KLP traktoru, kurš dotos maršrutā Tallina-Brisele novembrī, lai sasniegtu galamērķi pirms 22.-23. notiekošās Eiropadomes. Esam apņēmības pilni līdz galam vienoties par traktoru, tā sagaidīšanas pasākumiem visās trīs Baltijas valstīs, kā arī kopīgā “prāta vētrā” saplānot vēl citas akcijas līdz galīgai lēmuma pieņemšanai.