Pirmdien Ādažos „Zemnieku saeima” ikgadējais kongress

25/02/2015

Š.g. 2. martā Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā notiks ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima” kongress, kas pulcēs lauksaimniekus no visas Latvijas. Kongresā diskutēsim par aktualitātēm nozarē, atskatīsimies uz 2014. gadā paveikto, izvirzīsim jaunus mērķus, kā arī vēlēsim organizācijas jauno valdi.

„Zemnieku saeimas” kongress ik gadu ir atskaites punkts, kurā organizācijas biedri izvērtē paveiktos darbus un nosaka nākamā gada prioritātes.

Šogad kongress tiek organizēts divās daļās. Iesāksim ar konferenci „Lauksaimniecības nozare Latvijā – kur esam un kur dodamies tālāk”. Pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš. Konferencē par aktualitātēm visās lielākajās lauksaimniecības nozarēs stāstīs Latvijas vadošie speciālisti. DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš sniegs savu neatkarīgā eksperta skatījumu par lauksaimniecības nozari. Par piena un gaļas ražošanas nozaru attīstības tendencēm un sagaidāmajiem izaicinājumiem informēs Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, savukārt KS „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa iepazīstinās ar augļu un dārzeņu ražošanas sektora attīstību. Tāpat LPKS „Latraps” ģenerāldirektors Edgars Ruža izvērtēs situāciju augkopības nozarē, kā arī iezīmēs galvenos attīstības virzienus tuvākajiem gadiem.

Pēc konferences sekos kongress, kurā esošā valde ziņos par līdzšinējo darbību, un, kā katru otro gadu, vēlēsim jauno „Zemnieku saeimas” vadību.

Biedrības „Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: „Zemnieku saeima ir spēcīga un konstruktīva lauksaimniekus pārstāvoša organizācija, kas aktīvi iesaistās Latvijas ekonomiskajā un politiskajā dzīvē, sniedzot savu – profesionāļu skatījumu par lauksaimniecības nozares un lauku reģionu attīstības procesiem. Divi ražīgi gadi ir pagājuši un šogad notiks organizācijas valdes un priekšsēdētāja vēlēšanas. Priecājos par lauksaimnieku aktivitāti un jau izrādīto interesi iesaistīties organizācijas vadībā. Aktīva darbība, iesaistoties valdē vai darbojoties kā nozares ekspertam, jebkuram Zemnieku saeimas biedram dod iespēju likt lietā savas zināšanas un īstenot idejas, vienlaicīgi arī pilnveidojot organizācijas darbu.”

Kongresā vēlēs 8 valdes locekļus un priekšsēdētāju. Šobrīd „Zemnieku saeimas” priekšsēdētājs ir Juris Lazdiņš (Zemgale), savukārt valdē darbojas Artūrs Akmens (Latgale), Mareks Bērziņš (Vidzeme), Arnis Burmistris (Zemgale), Aivars Trons (Latgale), Ieva Alpa – Eizenberga (Vidzeme), Juris Cīrulis (Zemgale), Kaspars Sūniņš (Kurzeme), Maira Dzelzkalēja (Zemgale).

 

Dalībnieku reģistrācija no plkst. 10:00

„Zemnieku saeimas” kongresa atklāšana un pirmā daļa plkst. 11:00

„Zemnieku saeimas” kongresa otrā daļa, tai skaitā vēlēšanas plkst. 13:45

.

Kongresā piedalīties aicināti arī masu mediju pārstāvji. Lai pieteiktos, aicinām sazināties ar ZSA sabiedrisko attiecību speciālisti Līvu Norkārkli t. 29237221 vai e-pasts: liva@zemniekusaeima.lv

.

ZSA ielūgums_2
 
Darba kārtība pieejama šeit: ZSA KONGRESA DARBA KĀRTĪBA
Preses relīze: PRes_Pirmdien Ādažos biedrības „Zemnieku saeima” ikgadējais kongress