Šogad lauksaimniekiem vēl ir jāpērk eirovinjetes!

01/08/2017

Pēc “Zemnieku saeimas” ilgstoša darba, Saeima 28. jūlijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas atļauj lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem neiegādāties autoceļu lietošanas nodevu jeb vinjeti, lai pārvietotos pa valsts galvenajiem autoceļiem sezonas laikā. Šogad eirovinjete vēl būs jāiegādājas, jo autoceļu lietošanas nodevas atvieglojums stāsies spēkā no 2018.gada.

Precizējums:

– No 2018. gada 1.janvāra autoceļu lietošanas nodeva nav jāmaksā braucot apdzīvotās vietās;

– Norma par atbrīvojumiem no nodevas lauksaimniekiem stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī, līdz ar to būs piemērojama no 2018.gada 10.jūlija.

Jau iepriekš norādījām, ka veiktie grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā ir ļoti nepamatots papildu finansiālais slogs lauksaimniecības sektorā, jo, piemēram, graudu pieņemšanas punkti Latvijā ir izvietoti tā, ka nav iespējams apbraukt valsts galvenos autoceļus, par kuriem ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodevu jeb vinjeti. Tāpat arī vasaras un rudens periodā ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nogādāt augļu un dārzeņu ražu. Esam lūguši Satiksmes ministrijai lauksaimniekus pilnībā atbrīvot no Autoceļu nodevas maksāšanas, jo daudzos gadījumos pārvietošanās pa galvenajiem valsts autoceļiem ir īslaicīga!

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar ZSA lauksaimniecības politikas ekspertu Mārtiņu Tronu, martins.trons@zemniekusaeima.lv vai 29805456.