Zemnieku saeima projekta ietvaros „Ievas sieru” prezentē Slovēnijā

19/03/2014

z/s “Vecsiljāņi” ražotais “Ievas siers” ar amoliņu ir izvēlēts kā Latvijas ģimenes saimniecības mājražošanas īpašais produkts, kas šodien tiks prezentēts Slovēnijā, starptautiska projekta Ražotāju mācību platforma (Elma –tp) ietvaros internacionālajā konferencē „Lauksaimniecības pārtikas produkti izaicinājumi un iespējas”. Projekta mērķis ir veicināt augsti kvalitatīvu mājražotāju produkcijas eksportēšanu.

.

z/s „Vecsiljāņi” siera meistare Ieva Midega atzīst: „Priecē ziņa, ka mūsu siers tiks prezentēts Slovēnijā, jo katra šāda izdevība palielina iespēju eksportēt Latvijā ražotu produkciju. Līdz šim ar „Ievas sieru” ir tikušas iepazīstinātas Baltijas valstis, bet ceram ar laiku paplašināt noieta tirgu un šī ir lieliska iespēja, lai spertu pirmos sadarbības soļus arī citās valstīs.”

.

Konferences pirmajā daļā tiks sniegtas prezentācijas par Kvalitātes nozīmi, Klientu uztveri par aizsargātu vai patentētu produktu, kā arī klātesošie tiks iepazīstināti ar praktiska uzņēmuma produkta piemēru – No sākotnējās idejas līdz cienījamam zīmolam. Konferences otrā daļā partneri no Slovēnijas, Turcijas, Itālijas, Grieķijas un Latvijas prezentēs savus mājražotāju produktus.

.

Konference norisinās biedrības „Zemnieku saeima” projekta „Ražotāju mācību platforma” (Elma – tp) projekta nr.2013 – 1 – TR1 – LEO05 – 47598 ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Savienības Mūžizglītības programma.