Zemnieku saeimas vadība ar Ministru prezidentu pārrunā lauksaimniecības nozares aktualitātes

16/06/2022

16. jūnijā Zemnieku saeimas pārstāvji tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē. Sanāksmē piedalījās arī finanšu ministrs Jānis Reirs.

 

Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: “Paldies Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam par šīs dienas tikšanos, kuras laikā mums bija iespēja pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē. Tikšanās laikā vērsām Ministru prezidenta uzmanību uz ES jaunā plānošanas perioda nosacījumiem, tajā skaitā zaļā kursa mērķu sasniegšanu, kas Latvijas lauksaimniekiem būs liels izaicinājums. Viens no risinājumiem šo mērķu sasniegšanai ir tieši viedās tehnoloģijas, kuras lauksaimnieki ir plānojuši realizēt caur IMA projektu kārtu. Tāpēc sarunā aicinājām rast iespēju atbalstīt pēc iespējas vairāk šo “zaļo” investīciju projektus.

Sarunas laikā Ministru prezidentam arī izstāstījām situāciju nozarē, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un izejvielu cenu kāpumu, kā arī pārrunājām jautājums par risku vadību lauksaimniecībā un iespējām no valsts puses turpināt atbalstīt apdrošināšanas polišu iegādi līdzšinējā apmērā.”