

Lauku diena – mācīsimies gatavot skābbarību
Biedrība “Zemnieku Saeima” sadarbībā ar SIA “VS Dairy” un SIA “Pakavs” aicina 1.jūlijā apmeklēt zāles skābbarības lauku dienu “Mācīsimies gatavot skābbarību kopā ar ekspertiem”.
Pieteikšanās lauku dienai līdz 29. jūnijam! https://forms.gle/a8ogbfT7CvWntuMQ6
Norises vieta: Šautuve “Ievas siers”, Bebru pagasts, Aizkraukles novads
DARBA KĀRTĪBA
09:30 – 10:00 Ierašanās, reģistrēšanās
10:00 – 10:15 Lauku dienas atklāšana / Raimonds Jakovickis, biedrības “Zemnieku Saeima” lopkopības eksperts Reinholds Sprukulis, SIA “VS Dairy” valdes loceklis
10:15 – 10:45 Produktīvs vai pārsējams zālājs – kā to novērtēt?! / zālāju eksperte – Iveta Gūtmane, SIA “Latvijas Šķirnes sēklas”, dr. agronome
10:45 – 12:30 Skābbarības tehnikas demonstrēšana. Kādu skābbarības gatavošanas tehnoloģiju izvēlēties – plusi un mīnusi kas jāņem vērā?! / skābbarības tehnoloģiju eksperti Armands Midegs, SIA “Pakavs”; Pēteris Dambergs,SIA “A Teams Solutions” vadītājs
Demonstrējamā tehnika/aprīkojums: Reiter Respiro R9 Profi lentas grābekļi; Western Fabrications zaļmasas piekabes; Silo-King barības konservants; Duvelsdorf skābbarības bliete; Mastek šķidrmēslu sistēma; Flortex salmu pārsegi; RKW tranšeju plēves
12:30 – 13:30 Pusdienu pārtraukums
13:30 – 14:30 Vai sagatavotā skābbarība būs kvalitatīva – pēc kādiem parametriem to var vizuāli pateikt / skābbarības eksperte – Ieva Krakopa, IK “IK konsultācijas” ēdināšanas speciāliste
14:30 – 16:00 Diskusijas ar ekspertiem.
Pasākuma apmeklētājiem iespēja iegūt kvalifikācijas celšanas kursus 5 h apjomā agrovides pasākumiem:
- Bioloģiskā lauksaimniecība (BLA)
- Paaugstinātu labturības prasību un emisiju mazinošā lopkopība (EMLA)
Pasākums organizēts Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projekta “Ilgtspējīga skābbarība” Nr.CB0100103 ietvaros.