Būs iespēja apskatīt šķidro kūtsmēslu skābināšanas tehnoloģiju

09/10/2017

Š.g. 11.oktobrī tika paredzēts demonstrēt Latvijā jaunu tehnoloģiju – šķidro kūtsmēslu skābināšanu iestrādes laikā. Sakarā ar sliktajiem laikapstakliem, pārceļam skābināšanas sistēmas apskati uz sekojošām koordinātām Džūkstes pagastā (56.806288, 23.357223)

Braucot pa Rīga-Liepāja šoseju, Apšupes krustojumā (Jelgava-Tukums) griežamies pa labi uz Tukumu un pēc aptuveni kilometra kreisajā pusē būs redzama veca ferma, skābbarības bedre. Tur arī prezentēsim. Sākums plkst.15:30.

Slāpekļa zudumi no lopkopības ir gan ekonomiski, gan ekoloģiski nevēlami. Viena no iespējām to samazināšanai ir šķidrmēslu paskābināšanas tehnoloģijas (SAT) izmantošana. Šīs tehnoloģijas ir plaši pārbaudītas un izmantotas Dānijā. Tās ienāk Dānijā, bet nav tik pazīstamas pārējā Baltijas jūras reģionā. „Baltic Slurry Acidification” projekta uzdevums ir demonstrēt un analizēt SAT ieviešanu arī pārējā Baltijas jūras reģionā.

Skābināšanas procesa nodrošināšanai nepieciešamā iekārta ir iegādāta projekta „Baltic Slurry Acidification” jeb “Slāpekļa zudumu samazināšana lopkopības nozarē, veicinot šķidrmēslu paskābināšanas tehnoloģijas izmantošanu Baltijas jūras reģionā” R#016 ietvaros. Projekta partneri no Latvijas: biedrība “Zemnieku saeima”, SIA “Lauku agro”, SIA “Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centrs”.

Medijus aicinām pieteikties līdz 10.oktobrim pa tālruni: 67027044 vai rakstot: birojs@zemniekusaeima.lv.

PRes_Demonstrēsim šķidro kūtsmēslu skābināšanu iestrādes laikā_0910