Zemnieku saeima ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu pārrunāja aktualitātes lauksaimniecībā

05/06/2019

Šodien, 5.jūnijā, biedrības “Zemnieku saeima” vadība tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecībā un aktualizētu jautājumu par Kopējo lauksaimniecības politiku Eiropā pēc 2020.gada.

 

Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre: “Paldies Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam par šīs dienas tikšanos, kuras laikā mums bija iespēja pārrunāt lauksaimniekiem aktuālos jautājumus. Primārais jautājums bija par Kopējo lauksaimniecības politiku Eiropā pēc 2020.gada. Sarunas laikā Ministru prezidentu informējām, ka turpmākie divi gadi Latvijas lauksaimniekiem ir ļoti svarīgi, jo Briselē risināsies sarunas un tiks panākta vienošanās par nākamā plānošanas perioda finansējumu un mēs kā valsts nedrīkstam pieļaut kopējā lauksaimniecības finansējuma samazinājumu attiecībā pret iepriekšējo periodu. Gluži otrādi, kopīgiem spēkiem ir jāstrādā pie tiešmaksājumu izlīdzināšanas un vienlīdzības panākšanas. Sarunas laikā Ministru prezidentu iepazīstinājām arī ar lauku attīstības finansējuma nozīmīgumu lauku reģioniem.

Tāpat tikšanās laikā pārrunājām nacionāla līmeņa jautājumus, kā piemēram, valsts atbalstu lauksaimniekiem šajā un arī nākamajā plānošanas periodā, nodokļu jautājumus un maksimālu valsts un Eiropas Savienības atbalsta novirzīšanu ražojošiem lauksaimniekiem.

Esam gandarīti par konstruktīvo tikšanos un ceram uz tikpat produktīvu sadarbību arī turpmāk!”

 

Ar Ministru prezidentu tikās biedrības “Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre, valdes locekļi Mārtiņš Trons, Kaspars Ādams, Arnolds Jātnieks un eksperts Valters Zelčs.

 

Preses relīze_Zemnieku saeima ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu pārrunāja aktualitātes lauksaimniecībā_05.06.