Izstādē “Riga Food” iepazīstinājām ar kulinārā tūrisma projektu BASCIL

  • 2023-09-10

Biedrība “Zemnieku saeima” šogad iesaistījusies starptautiskā kulinārā tūrisma projektā “BASCIL Interreg Baltic Sea Region” ar mērķi popularizēt un virzīt savu biedru ražoto galaproduktu atpazīstamību un veicināt to konkurētspēju tirgū. Projektā iesaistītais partneris ir kooperatīvs no Saldus – “Provinces produkti”. Tā veidotāji nodarbojas ar liellopu audzēšanu, un kooperatīvs savulaik ticis izveidots ar mērķi popularizēt un pārdot arī citu Latvijas vietējo ražotāju produkciju.

 

7. – 9.septembrī kulinārā tūrisma projekts BASCIL bija plaši pārstāvēts starptautiskā izstādē “Riga Food”, kura norisinājās Rīgā, Ķīpsalas hallē. Izstādes ietvaros tika rīkots starptautisks ikgadējs sidra festivāls ar konkursu Nordic International Cider Awards (NICA), kurā uzvarētāji tika izraudzīti konkurencē starp 250 sidriem no 19 valstu 106 ražotājiem. Visplašāk pārstāvēta konkursā bija Norvēģija – piedaloties 31 ražotājam ar 72 sidra šķirnēm. Sekotājos – Latvija ar 14 ražotājiem un 37 sidriem. Polija pārsteidza ar 20 sidru klāstu no 7 ražotājiem. Zviedrija, Somija, Spānija, Igaunija un Lietuva katra piedāvāja 11-17 sidrus no 5-7 ražotājiem. Līdz 10 sidriem piedāvāja Austrija, Beļģija, Serbija, Čehija, Vācija, Portugāle, Dānija, Itālija, Nīderlande un Francija. Paplašinot robežas ārpus Eiropas un Ziemeļvalstīm, konkursā piedalījās arī sidra darītava no ASV.

 

7. septembrī pēc izstādes atklāšanas ceremonijas dažas stundas “Riga Food” izstādē Latvijas Sidra Ceļa stendā bija unikāla iespēja iepazīt kopumā 12 Latvijas sidra ražotāju dzērienus un 18 dažādu valstu sidrdaru ābolu sidrus un apjaust, cik daudzās valstīs sidrs ir īpašs dzēriens ar savu specifisku kultūru un tradīcijām. Sidra festivāla garšas kuplināja vietējo ražotāju lauku labumi – Latvijas zemnieku ražotie liellopu gaļas produkti, maize un sieri, ar ko apmeklētājus un degustētājus cienāja Zemnieku saeima un kooperatīvs Provinces Produkti. Šī bija lieliska iespēja piedāvāt vietējā produkta uzkodu, līdzsvarojot sidru garšu nianses! Viesi slavēja gan dažādos sierus, gan gardās gaļas uzkodas.



Rokasgrāmata : praktiski risinājumi Baltijas jūras reģiona lauksaimnieku un vietējo pārtikas ražotāju sniegto kulinārā tūrisma pakalpojumu veidošanai

2024-01-12

Rokasgrāmata : praktiski risinājumi Baltijas jūras reģiona lauksaimnieku un vietējo pārtikas ražotāju sniegto kulinārā tūrisma pakalpojumu veidošanai LEJUPIELĀDĒT    

Skatīt vairāk

Notika ZSA seminārs par lauku/pārtikas tūrisma popularizēšanu

2024-01-11

10. janvārī Saldus KOPtelpā notika projekta BASCIL seminārs par lauku/pārtikas tūrisma popularizēšanu un pārdošanas efektivitāti digitālajā vidē. Seminārā tika likts...

Skatīt vairāk

Izstādē “Riga Food” iepazīstinājām ar kulinārā tūrisma projektu BASCIL

2023-09-10

Biedrība “Zemnieku saeima” šogad iesaistījusies starptautiskā kulinārā tūrisma projektā “BASCIL Interreg Baltic Sea Region” ar mērķi popularizēt un virzīt savu...

Skatīt vairāk

Projekts BASCIL (Inovatīvi risinājumi pārtikas ražošanai lauku teritorijās ar mērķi dažādot ilgtspējīga kulinārā tūrisma pakalpojumus)

2023-06-30

Par projektu BASCIL ir starptautisks sadarbības projekts, kurā piedalās 15 partneri no 8 valstīm (Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Vācija, Norvēģija,...

Skatīt vairāk

Piedalījāmies domnīcā “Gastronomijas tūrisms”

2023-06-02

2.jūnijā LIAA Liepājas biznesa inkubatorā gardi aizvadīta domnīcas “Gastronomijas tūrisms” otrā diena! Pasākumā pārrunātas tādas tēmas kā globālās gastronomijas tendences,...

Skatīt vairāk

Liepājā piedalījāmies domnīcā “Gastronomijas tūrisms”

2023-06-01

1.jūnijā Liepājas Pētertirgū (Kuršu iela 5/7/9, Liepāja) piedalījāmies domnīcā “Gastronomijas tūrisms”! Pasākumā prezentēti vietējie un sezonālie produkti, kā arī īstenotas...

Skatīt vairāk