Aicinām uz izstādi RĀMAVĀ! 27. septembrī – ZSA prezentāciju un diskusiju cikls

17/09/2024

26., 27. un 28.septembrī biznesa centrā RĀMAVA norisināsies lauksaimniecības biznesa izstāde “BILTIM TEHNIKA 2024” – viss aktuālais par augkopību, lopkopību, dārzkopību!

 

Pasākuma ietvaros, 27. septembrī plkst. 14:00-16:00 Zemnieku saeima piedalīsies prezentāciju un diskusiju ciklā “Meliorācija vakar, šodien un rīt – galvenie izaicinājumi Latvijā!”. Kas notiek, kad esošās sistēmas netiek galā ar ūdens aizvadīšanu? Kā meliorācijas sistēmas apsaimnieko ZMNĪ un LVM? Kādus nākotni meliorācijas sistēmām prognozē Eiropas politikas? Kā sabalansēt liekā ūdens aizvadīšanu, ūdens trūkumu sausuma periodos un vides izaicinājumus? Par šo visu runāsim Zemnieku saeimas seminārā izstādes BILTIM TEHNIKA 2024 laikā. Diskutēsim par nākotnes plāniem un iecerēm meliorācijas jomā, kā arī iepazīsimies ar “LIFE GoodWater IP” projektā gūtajām atziņām.

 

DISKUSIJAS DARBA KĀRTĪBA:

14:00-16:00 “Meliorācija vakar, šodien un rīt – galvenie izaicinājumi Latvijā!” – prezentāciju un diskusiju cikls sadarbībā ar biedrību “Zemnieku saeima”'(ZSA). Ciklu vada – Mārtiņš Trons, ZSA Valdes loceklis.

   •  “Aktualitātes valsts meliorācijas sistēmu uzturēšanā un plūdu risku mazināšana”. Māris Muižnieks, valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi”, valdes priekšsēdētājs.

   •  “LVM pieredze meža meliorācijas sistēmu uzturēšanā”. Kaspars Kristiņš, AS “Latvijas valsts meži”, Infrastruktūras objektu uzturēšanas vadītājs.

   •  “Biežāk pieļautās lauksaimnieku kļūdas meliorācijas sistēmu uzturēšanā”. Valdemārs Dambekalns, SIA “Dambekalna tehnika”, valdes loceklis.

   •  “ES ieceres par dabiskā mitruma režīma atjaunošanu – ko tas nozīmē Latvijai”. Ilze Ozola, biedrības “Ezeru un purvu izpētes centrs”, valdes priekšsēdētāja.

   •  Iveta Grudovska, Biedrība Zemnieku saeima, Lauksaimniecības eksperte, semināra kopsavilkums un galvenie secinājumi.

 

👉Plašāka foruma programma šeit – https://www.ramava.lv/izstade-biltim/seminari-un-diskusijas/

 

Visas diskusijas un semināri būs skatāmi šeit: https://www.youtube.com/watch?v=g69hjemMA_o