Iespēja jauniešiem ar pamatskolas izglītību – profesija “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis” Saulainē

09/06/2021

Sākot ar 2021./22. mācību gadu, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība piedāvā jaunu vidējās profesionālās izglītības programmu “Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis”. Saulaines teritoriālā struktūrvienība ir vienīgā profesionālās izglītības iestāde Zemgalē, kur šo specialitāti jau pēc 9. klases varēs apgūt nākošie lauksaimniecības nozares līderi.

 

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis ir profesija, kurā paralēli zināšanām un prasmēm par lauksaimniecības tehniku, jaunietis apgūst lauku saimniecības pamatprocesus, kā arī augkopības un lopkopības pamatus, darba plānošanu un organizāciju. Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis patstāvīgi strādā ar lauksaimniecības tehniku un iekārtām, veic mehanizētos augkopības, dārzkopības un lopkopības darbus, veic lauksaimniecības tehnikas un iekārtu defektēšanu, tehnisko apkopi un defektu novēršanu, plāno un organizē lauksaimniecības uzņēmuma tehnisko nodrošinājumu.

 

Svarīgi, ka profesionālās kvalifikācijas prasības ir izstrādātas, iesaistot lauksaimnieku organizācijas un pašus lauksaimniekus. Par lauksaimniecības mehanizācijas tehniķi kļūt var ikviens, kurš vēlas izaugt par spēcīgas Latvijas lauku saimniecības tehnikas ekspluatācijas lietpratēju – pārvaldnieku vai pat vadītāju.

 

Mācību procesā jaunietis iegūst arī traktortehnikas TR2 kategorijas un auto B vadītāja apliecību, atkarībā no sekmēm iespējams pretendēt uz stipendiju līdz 150 eiro apmērā.

 

Pieteikumu pieņemšana mācībām ilgst no 31. maija līdz 17. augustam. Pieteikties iespējams klātienē (ievērojot valsts noteiktos drošības pasākumus) vai elektroniski. Vairāk informācijas saulaine.lv.

 

Uzzini vairāk par mācībām tehnikumā un šo profesiju šeit: https://www.youtube.com/watch?v=iY2MXYvOYMY&t=15s