Par ieguldījumu lauksaimniecībā tiek apbalvots Juris Cīrulis

10/11/2015

Ar prieku vēstam, ka Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētāja vietnieks, z/s “Mežacīruļi” saimnieks Juris Cīrulis ir apbalvots ar Ministru Kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas lauksaimniecībā.

Esam pagodināti par iespēju ikdienā strādāt kopā ar vienu no Latvijas spilgtākajiem lauksaimniekiem un ieklausīties viņa sniegtajos padomos.  Novēlam Jurim arī turpmāk nezaudēt dzīvesprieku un panākumus saimniekošanā!

Juris Cīrulis, kopā ar ģimeni ir izveidojis un attīstījis sekmīgu, inovatīvu daudznozaru lauku saimniecību, kas kalpo kā paraugs, informācijas un mācību bāze esošiem un topošiem lauksaimniekiem, kā arī citiem interesentiem. Vienlaicīgi J.Cīrulis ilggadīgi aktīvi sadarbojas ar Lauksaimniecības izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un valsts institūcijām Latvijas zemnieka būtības popularizēšanā, viedokļa un vajadzību aizstāvēšanā. 20 gadu laikā „Mežacīruļos”, sākotnēji intuitīvi, tomēr vēlākos gados jau pilnībā apzināti, izvēlēts daudznozaru ražošanas princips, ražojot pienu, audzējot kviešus, rapsi, zālājus, pupas un kukurūzu.

Juris Cīrulis ir LPKS „Latraps” dibinātājs, LPKS „Piena ceļš” dibinātājs, Latvijas Veterinārārstu biedrības biedrs, Latvijas Biogāzes asociācijas biedrs.

Svinīgā apbalvošana norisināsies Zemkopības ministrijas ēkā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 2. stāva zālē, no pulksten 13.00.

Ar visu 61 nozares dalībnieku sarakstu var iepazīties pasākuma Preses relīzē.