10.novembrī Kukšu muižā notika seminārs par viesmīlību

2025.gada 10.novembrī BASCIL projekta ietvaros tika organizēts seminārs – mācības par viesmīlību Kukšu Muižā “Teorētiski un praktiski par viesu uzņemšanu”. Seminārā piedalījās Aira Odinga, Zanda Melnalksne un Līga Krūklīte, kā arī vairāku BASCIL projekta pilotsaimniecību pārstāvji (“Provinces Produkti”, Piena Aitas Bio, ZS “Pilslejas”, ZS Lejaskroķi), tāpat citi saimnieki un mazie pārtikas ražotāji, kuru mērķis ir prast uzņemt pie sevis tūristus un viesus.

Semināru vadīja Jānis Jenzis, Latvijas Restorānu biedrības prezidents un viesnīcas Opera Hotel ģenerāldirektors, LBTU docents , kā arī Kukšu Muižas īpašnieks Daniels Jāns, kurš pats ir pavārs, nama pārzinis un dārznieks, piecpadsmit gadu viņš bijis viesnīcas Hotel de Rome ģenerāldirektors, arī restorāna Otto Schwarz šefpavārs. Seminārā bija daudz diskusiju, grupu darbs, kura ietvaros tika izstrādāts jauns produkts un tā prezentēšana tūristam. Norises vieta Kukšu Muiža tika izvēlēta arī tādēļ, ka savulaik muiža tikusi izcelta un atjaunota no drupām un pārtapusi brinīšķīgā viesmīlības un gastro baudījumā, pašam saimniekam to visu stāstot un rādot.

Pasākums organizēts Interreg Baltijas Jūras reģiona programmas projekta BASCIL “Inovatīvi risinājumi pārtikas ražošanai lauku teritorijās ar mērķi dažādot ilgtspējīga kulinārā tūrisma pakalpojumus” ietvaros.

DARBA KĀRTĪBA