14. maijā – vebinārs par alternatīvo nezāļu apkarošanu

30/04/2024

14. maijā plkst. 12.00 notiks vebinārs par alternatīvu nezāļu apkarošanu. Vebinārā “Alternatīvi nezāļu kontroles risinājumi” mēs iedziļināmies robotikā un tās spēcīgajā potenciālā, lai risinātu nezāļu pārvaldības problēmas. Atklājiet galvenos ieskatus robotikas veiksmīgai ieviešanai lauksaimniecības nozarē.

 

REĢISTRĒJIES ŠEIT!

 

Visiem kultūraugiem tiek izstrādāti inovatīvi risinājumi nezāļu ierobežošanai, lai ierobežotu herbicīdu lietošanu, piemēram, laikietilpīgas vai maz efektīvas iedarbības darbības. Robotu izmantošana piedāvā risinājumu darbinieku trūkuma un lauksaimniekiem pieejamā laika trūkuma problēmu risināšanai, nodrošinot autonomu risinājumu. Vairāki pētnieku kopienas un uzņēmumu veiktie izmēģinājumi un turpmākie pasākumi ir vērsti uz to, lai parādītu labākās izmantošanas stratēģijas.

 

Lektori no vairākām Eiropas valstīm dalījās zināšanās un pieredzē par ravēšanas robotiem:

Vebinārs ilgs aptuveni 1 h 30 minūšu, un tajā piedalīsies lektori no vairākām Eiropas valstīm ar dažādu pieredzi nezāļu kontroles nozarē. Pētnieki un nozares pārstāvji stāstīs par šī risinājuma ieviešanu vairākās kultūraugu kategorijās, piemēram, vīna dārzos un lauka dārzeņu kultūrās. Tiks prezentēti izmēģinājumu rezultāti par komercializētiem robotiem un prototipiem. Referenti sniegs arī ieskatu robotu tirgū, norādot to pašreizējo pielietojumu un attīstības plānus. Nozares pārstāvji sniegs informāciju par saviem robotiem un sniegs ar tiem saistītas lauksaimnieku atsauksmes.

 

PROGRAMMA un RUNĀTĀJI:

-Autonomu robotu prototipu izaicinājumi un tirgus piedāvājumi lauka dārzeņu un dārzkopības kultūru robotikai / Vitālijs Osadčuks, profesors un vadošais pētnieks, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Latvija

-FarmDroid: robotizācija lauku dārzeņu un dārzkopības kultūrām – funkcionēšana un produktu izstrāde / Rasmus Mikkelsen Thuesen, FarmDroid reģionālās pārdošanas vadītājs, Dānija

-Vīnkopības robotu izmēģinājumu rezultāti un izaicinājumi / Christophe Gaviglio, vīnkopības un mehanizācijas inženieris, IFV Francijas vīna un vīnogu institūts, Francija

-Vitibots: robotizācija vīna dārzos mehāniskā ravēšana / Luka Cazzola, pārdošanas vadītājs VitiBot, Itālija

 

Oper8 tīmekļa semināri, lai uzlabotu alternatīvās nezāļu kontroles ieviešanu visā Eiropā:

Oper8 projekts organizē vairākus pasākumus, lai uzlabotu tehnisko un zinātnisko rezultātu izplatīšanu visā ES un visās ieinteresēto personu kategorijās. Mērķis ir apmainīties ar pētnieku, lauksaimnieku, konsultantu u. c. pieredzi par alternatīvu nezāļu apkarošanu vietējā, reģionālā un starptautiskā līmenī. Divas reizes gadā tiek organizēts tīmekļa seminārs, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta vienam konkrētam alternatīvam nezāļu kontroles risinājumam. Iepriekšējos vebināros tika aplūkoti elektriskās ravēšanas un segsēklu risinājumi. Šāds formāts ļauj sasniegt cilvēkus no dažādām valstīm un palīdz nodot Oper8 rezultātus par alternatīvo nezāļu kontroli. Visās Oper8 valstīs tiek organizēti arī citi pasākumi, piemēram, demonstrējumi uz lauka, un pašlaik tiek sagatavoti daudzi audiovizuāli materiāli.

 

Oper8 web lapa un Oper8 Inventory lapa.

 

Sekojiet līdzi un sekojiet līdzi projekta aktivitātēm sociālajos medijos.: LinkedIn | Facebook | X

 

Ja jums ir kādi jautājumi par projektu, lūdzu, sazinieties ar:

Webinar coordinator,

Oper8 partner

Camille Guilbert,

IFV French Wine and Vine Institute

e-mail: camille.guilbert@vignevin.com

 

Projektā Oper8 iesaistītas 8 darbības grupas 7 valstīs. Iesaistītās darbības grupas ir lauksaimniecības organizācijas, lietišķo pētījumu veicēji un akadēmiskās iestādes visā Eiropā. Mūsu galvenais mērķis ir informēt galvenās ieinteresētās personas par katras operatīvās grupas alternatīviem nezāļu kontroles risinājumiem, izmantojot tīklus visā ES.

Ar mērķi panākt lielu ietekmi un uzlabot Eiropas lauksaimniecības nozares ilgtspēju Oper8 apvienos 8 darbības grupas no 7 valstīm Vidusjūras, Atlantijas okeāna un Ziemeļvalstu reģionos, lai nodrošinātu līdzsvarotu dažādu ražošanas sistēmu pārstāvību. Projektā galvenā uzmanība tiks pievērsta jautājumiem, kurus noteikušas iesaistītās darbības grupas, izmantojot savas pieejas, identificētās problēmas un izplatīšanas pasākumus. Projektā Oper8 mēs dalāmies ar praksi alternatīvās nezāļu kontroles jomā un spēcīga Eiropas tīkla izveidē. Šis projekts ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības pamatprogrammas “Apvārsnis Eiropa” saskaņā ar granta līgumu NO 101060591.