30.augustā Zemnieku saeima aicina uz semināru “Digitālie instrumenti liellopu gaļas ražotājam”

19/08/2024

30.augustā, plkst 10:00-16:00 Madonas novadā biedrība “Zemnieku Saeima” sadarbībā ar “Baltic studies centre” un nodibinājumu “Latvijas Dabas fonds” rīko semināru “Digitālie instrumenti liellopu gaļas ražotājam”.
Semināra darba kārtība skatāma šeit: DARBA KĀRTĪBA

 

Semināra dalībnieki varēs uzzināt vairāk par karšu vidi un datu slāņiem, digitālo risinājumu ieguvumi un izmaksām, par zālāju izmantošanu liellopu nobarošanā, par ģeotelpisko iesniegumu uzraudzību, par mazāk zināmiem liellopu gaļas kvalitāti ietekmējošiem faktoriem un liemeņu klasifikāciju.

 

Noslēgumā apskatīsim Ievas Galiņas saimniecību SIA “Lat Angus”, kurā audzē Angus un Hailandes šķirnes liellopus. Kopējais liellopu skaits 150. Ir sava kautuve, gaļas pārstrādes cehs un veikals, kur var iegādāties svaigu pļavās audzētu liellopu gaļu un gaļas produktus. Saimniecība ieguvusi zīmes “Dabisko pļavu produkts” lietošanas tiesības.

 

Pieteikšanās līdz 28. augustam: https://forms.gle/MMGZqgFVeWkernzn8
Norises vieta: “Iedzēni”, Bērzaunes pagasts, Madonas novads

 

Pasākums organizēts projektu “CODECS” un “LatViaNature” ietvaros. Pasākuma laikā tiks fotografēts/filmēts, šie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.