Aicinām uz konferenci: „Latvijas piensaimniecība kā konkurētspējīga tautsaimniecības nozare”

04/12/2014

Lai diskutētu par Latvijas piena nozares attīstības perspektīvām, jauniem izaicinājumiem un iespējām Krievijas krīzes kontekstā, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) š.g. 11.decembrī rīko konferenci „Latvijas piensaimniecība kā konkurētspējīga tautsaimniecības nozare”, uz kuru aicināti piena kooperatīvu pārstāvji, kā arī piensaimnieki no visas Latvijas. 

Konferencē aicināti piedalīties virkne speciālistu, kas dalīsies savā redzējumā par nozares nākotni, lai paraudzītos uz piensaimniecību, kā nozari ar augstu potenciālu un attīstības iespējām. Par piensaimniecības nozares stiprajām pusēm un iespējām, kā arī par Krievijas embargo ietekmi konferencē runās ekonomists Pēteris Strautiņš, savukārt ar jaunām sadarbības iespējām Ķīnā iepazīstinās Latvijas – Ķīnas biznesa padomes priekšsēdētājs Artis Kampars. Par efektīvas saimniekošanas iespējām piena nozarē Latvijā konferences dalībniekus uzrunās Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere, savukārt ar nepieciešamām izmaiņas nozares ilgtermiņa konkurētspējīgai attīstībai iepazīstinās SIA „Latvijas Piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

LLKA valdes priekšsēdētāja vietniece, LPKS „Piena ceļš” valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece: „Ir pienācis laiks apgūt jaunus tirgus un izmantot krīzi kā iespēju, un daudzi piena pārstrādes uzņēmumi jau to lieliski dara. Uzskatu, ka piensaimniecība var būt konkurētspējīga nozare arī Latvijā, taču mums jāspēj savstarpēji vienoties, tikai kopīgi strādājot mēs varam būt nopietni spēlētāji pasaules tirgū. Tāpēc, manuprāt, šis ir īstais brīdis, lai uzsāktu sadarbību un tādā veidā daudz racionālāk paveiktu lietas!”

Konference „Latvijas piensaimniecība kā konkurētspējīga tautsaimniecības nozare” norisināsies š.g.11.decembrī no plkst.10.00-17.30 (dalībnieku reģistrācija no plkst.9.00) Rīgā, Republikas laukumā 2, Zemkopības ministrijas 2.st.zālē. Interesentus aicinām pieteikties pa tālruni: 29145958 vai rakstot: sabine.puke@llka.lv, dalība bez maksas. Laipni aicināti arī mediju pārstāvji!

Konferenci rīko LLKA sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu.

KONFERENCES DARBA KĀRTĪBA