Atbalsta saņemšana apdrošināšanas polises iegādes izdevu segšanai

03/09/2015

Lauku atbalsta dienests informē, ka iesniegumus atbalsta saņemšanai apdrošināšanas polises iegādes izdevumu segšanai par 2015.gadu jāiesniedz no 15.septembra līdz 30.septembrim. Iepriekš šis termiņš bija noteikts no 1.oktobra līdz 1.novembrim, tāpēc LAD aicina klientus būt vērīgus un iesniegt iesniegumus savlaicīgi.

Pretendēt uz atbalstu apdrošināšanas polišu iegādes izdevumu segšanai var apdrošināšanas ņēmējs, kas nodarbojas ar primāro lauksaimniecības produktu ražošanu. Atbalstu var saņemt par apdrošināšanas polisēm, par kurām apdrošināšanas prēmija iemaksāta pilnā apmērā.

Arī informējam, ka otrdien, 1. septembrī valdība ir atbalstījusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par valsts atbalstu lauksaimniecībai. Izmaiņas noteikumos paredz piešķirt papildu finansējumu tirgus veicināšanas pasākumiem 10 000 eiro apmērā un apdrošināšanas polišu iegādes izdevumu segšanai 437 541 eiro apmērā.

Plašāku informāciju var iegūt, lasot to LAD mājaslapā www.lad.gov.lv izvēlnē „Atbalsta pasākumi” vai zvanot pa tālruni 67095000.