Biedrība “Zemnieku saeima” aicina uz semināru par inovatīvajām tehnoloģijām lopkopībā

03/04/2019

12.aprīlī, izstādes Pavasaris 2019 ietvaros, biedrība “Zemnieku saeima” organizē un aicina visus interesentus apmeklēt semināru: “Inovatīvās tehnoloģijas lopkopībā”. Seminārs notiks izstāžu kompleksā Rāmava, Valdlaučos. Sākums plkst. 14:00.

 

Seminārā aicinām piedalīties lopkopējus un visus interesentus, kas vēlas savās saimniecībās ieviest inovatīvus risinājumus ražošanas efektivitātes un ekonomisko rādītāju uzlabošanai. Līdzās minētajam – precīzākas tehnoloģijas ļaus arī labāk kontrolēt barības vielu apriti saimniecībā un mazinās riskus videi.

 

Semināru atklās biedrības “Zemnieku saeima” lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis un informēs par organizācijā īstenotajiem projektiem mūsdienīgu un inovatīvu ražošanas tehnoloģiju izmēģināšanai un to efektivitātes novērtēšanai.  Green Agri un Pitspop+ mērķis ir dot gan ekonomiskos ieguvumus, kas izpaužas kā ražīguma pieaugums, dzīvnieku reprodukcijas un veselības uzlabošana, gan arī samazināt augu barības vielu noplūdi no lauksaimnieciskās darbības Baltijas jūrā, kā arī samazināt SEG emisijas. ZSA eksperts informēs par mikroelementu precīzo dozētāju un kūtsmēslu apsaimniekošanas risinājumiem, savukārt Jolanta Līva no SIA Proventus Farms Plus stāstīs par govju ganāmpulka monitoringa sistēmu “SmaXtec”. Semināra turpinājumā Vita Būde – Gaile, SIA Healthy Farm Solutions, ganāmpulku auditore informēs par ganāmpulka uzraudzību izmantojot 3D akselerometru. Semināru noslēgs Ēriks Hausmanis, SIA Latwa Service ar prezentāciju par liellopu ganāmpulka atražošanas sistēmu “Moocall” un inovatīvajām lāzertīrīšanas iekārtām virsmu apstrādei.

 

Semināra ilgums: 2 stundas.

 

Seminārs tiks filmēts un tiešraidi varēs vērot biedrības “Zemnieku saeima” Facebook profilā.

 

Pieteikšanās līdz 11.aprīlim pa tālruni 67027044 vai e-pastā: birojs@zemniekusaeima.lv

 

DARBA KĀRTĪBA

PRes_Zemnieku saeima aicina uz semināru par inovatīvajām tehnoloģijām lopkopībā