Farm Inc organizē pēdējo projekta konferenci “Expo Milano 2015”

30/10/2015

ES atbalstītais projekts Farm Inc. 30. septembrī, Expo Milano 2015 ietvaros, rīkoja projekta noslēdzošo preses konferenci par izstrādāto mārketinga mācību materiālu lauksaimniekiem.

Pateicoties Itālijas Izglītības un Lauksaimniecības ministriju atbalstam, Expo Milano 2015 izstādē Farm Inc. komanda prezentēja jaunu, interaktīvu e-mācību platformu. E-mācību platformas mērķis ir palīdzēt lauksaimniekiem un citiem lauku uzņēmējiem labāk pārdot, reklamēt, kā arī eksportēt savu produkciju

Projekta partnerorganizācijas Eiropas lauksaimnieku jumta organizācijas COPA viceprezidente un biedrības Zemnieku saeima valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja par sasniegto ”Projekta gaitā esam saņēmuši labas atsauksmes no iesaistītajām pusēm, tostarp no valsts institūcijām un Eiropas Komisijas par padarīto darbu. Lauksaimnieki šobrīd saņem tikai daļu/ no savas produkcijas reālās vērtības, tādēļ mēs COPA’ā cīnāmies par lauksaimnieku tiesībām, lai tie saņemtu attiecīgu samaksu, kā arī palielinātu saražotās produkcijas pievienoto vērtību. Farm Inc. projektā sniegtās vadlīnijas un praktiskie padomi ir ļoti noderīgi, lai palīdzētu lauksaimniekiem veiksmīgi realizēt produkciju.”

M. Dzelzkalēja arī uzsvēra kooperācijas svarīgo lomu, lai lauksaimnieki saņemtu labāku samaksu par saražoto produkciju. Projekta vadošās partnerorganizācijas – Maceratas Universitātes rektors Luidži Lakē (Luigi Lacchè) savukārt uzsvēra projekta radīto pievienoto vērtību Eiropas un Itālijas lauksaimniecības sektoram.

Uzstājoties Milānā, projekta sadarbības partnerorganizācijas Militos Consulting S.A. prezidente Olga Stavropaulo (Olga Stavropoulou) izcēla faktu, ka lauksaimniecības sektors ir bijis viens no galvenajiem spēkiem krīzes ietekmes mazināšanai Grieķijā. O.Stavropaulo uzskata, ka šajā projektā sasniegtais palīdzēs lauksaimniekiem būt vēl spēcīgākiem un vairāk domāt kā uzņēmējiem.

Projektā arī līdzdarbojās Itālijas vadošās lauksaimnieku organizācijas Coldiretti un Grieķu-Amerikāņu savienība (Hellenic-American Union).

Biedrība “Zemnieku saeima” Latvijas lauku uzņēmējus iepazīstināja ar Farm Inc. izstrādātās mācību platformas darbību un materiāliem semināros Koknesē, Tukumā un Rīgā .

Sīkāku informāciju un piekļuvi platformai 6 moduļos un 5 valodās (angļu, franču, itāļu, grieķu, latviešu) aplūkot šeit: www.training.farminc.eu/main_lv.html