Grozīti noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju organizācijām

25/06/2017

Valdība 20.jūnijā akceptēja grozījumus augļu un dārzeņu ražotāju organizāciju noteikumos. Grozījumi veic izmaiņas ES pagaidu ārkārtas atbalsta piešķiršanas kārtībā augļu un dārzeņu ražotājiem, kā arī augļu un dārzeņu ražotāju organizācijas noteikumos.

Lai Latvijas augļu un dārzeņu ražotājiem būtu iespēja pilnvērtīgāk izmantot ES ārkārtas atbalstu, ir jāpārdala atbalstāmais produkcijas daudzums starp augļu un dārzeņu ražotāju organizācijām un individuālajiem ražotājiem, kas nav ražotāju organizāciju biedri. Līdz 2017. gada 30. jūnijam atbalsta tiesīgo produktu apjoms starp ražotāju organizācijām un individuāliem ražotājiem, kas nav ražotāju organizācijas biedri, būs šāds: par tomātiem un gurķiem, burkāniem – ražotāju organizācijām – par 400 tonnām, individuālajiem ražotājiem – par 0 tonnām. Savukārt āboliem, bumbieriem, plūmēm, mellenēm, brūklenēm, ērkšķogām, jāņogām, upenēm, avenēm, kazenēm, kazeņavenēm, zīdkoka ogām, ķiršiem, burkāniem, galviņkāpostiem., ziedkāpostiem un brokoļiem, gurķiem un tomātiem – ražotāju organizācijām – par 2771 tonnu, individuālajiem ražotājiem – par 229 tonnām.

Noteikumu grozījumos noteikts ražotāju organizācijas ieguldījumu uzraudzības periods, kas ir pieci gadi pēc pēdējā atbalsta maksājuma saņemšanas, kā arī noteiktas ieguldījumu īpašumu tiesības, ražotāju organizācijas biedram izstājoties no ražotāju organizācijas, nosakot ieguldījumu atgriezt ražotāju organizācijai vai kompensēt atlikušo ieguldījumu vērtību, to ieskaitot darbības fondā.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2016.gada 14.jūnija noteikumos Nr.361 “Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju organizācijām”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.
 

Avots: Zemkopības ministrija