Lauku diena: “Jaunpiena izēdināšanas metodes teļu audzēšanā”

13/06/2019

LLKC sadarbībā ar A/S ”Agrofirma Tērvete”, biedrību ”Zemnieku saeima” un AREI aicina apmeklēt demonstrējuma lauka dienu par jaunpiena izēdināšanas metodēm teļu audzēšanā.

Lauka diena notiks 20. jūnijā divās daļās no plkst. 11:00-16.00. Teorētiskā, jeb I daļa notiks Kroņaucē, Saime (kafeinīca), II daļa, jeb praktiskā – teļu novietnē “Lieldzelmes”, Tērvetes novads, Tērvetes pagasts. Lauka dienā būs iespēja uzzināt par jaunpiena nozīmi veselīgu teļu izaudzēšanā, par problēmām audzēšanas laikā. II daļā pasākuma apmeklētājiem tiks nodrošināta iespēja apmeklēt A/S “Agrofirma Tērvete” teļu novietni “Lieldzelmes”, iepazīties ar teļu turēšanas metodēm, jaunpiena kvalitātes izvērtējumu un slimību ekspres diagnostikas metodēm, kā arī veterinārārstes, jaundzīvnieku audzēšanas speciālistes Kathryn Hart (Anglija) pieredzi jaundzīvnieku veselīgā izaudzēšanā.

 

Papildu informācija un pieteikšanās: Dainis Arbidāns, LLKC konsultants-eksperts Veterinārmedicīnā, e-pasts: dainis.arbidans@llkc.lv, tālr. 28655398