Mairu Dzelzkalēju atkārtoti ievēl COPA viceprezidentes amatā

25/09/2015

Latvijas lauksaimnieku interešu lobēšana Eiropas Savienībā (ES) tiks turpināta līdzšinējā apjomā – šodien biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja ar 99 no 155 balsīm tika atkārtoti ievēlēta ES lauksaimnieku jumta organizācijas “COPA” valdē.

M.Dzelzkalēja COPA viceprezidentes amatā iepriekšējā termiņa divos gados bija koncentrējusies uz labāku nosacījumu panākšanas zaļināšanai, lauku attīstībai un bio-ekonomikai. Ņemot vērā mainīgo Eiropas vidi, M. Dzelzkalējas apņemšanās uz nākamo periodu ir saistīta ar ilgtspējīgu lauksaimniecību, par spīti cenu svārstībām, globālajai sasilšanai vai politisko lēmumu ietekmei uz nozari.

Par COPA viceprezidenti esmu ievēlēta jau otro termiņu. Šoreiz strādāšu jaunā COPA prezidenta,  dāņu lauksaimniecības eksperta Martina Merilda komandā. Uzskatu, ka COPA vadībā šobrīd ir labi sabalansētas lielāku un mazāku Eiropas valstu intereses, tādēļ tiks nodrošināta visas Eiropas lauksaimniecības pārstāvniecība. Šāds Eiropas lauksaimnieku organizāciju pārstāvju balsojums apliecina, ka arī jaunas un nelielas ES dalībvalsts Latvijas līdzšinējais ieguldījums lauksaimnieku interešu aizstāvēšanā ir novērtēts”, tā notikušo komentē M.Dzelzkalēja:

M. Dzelzkalējas kolēģi COPA valdē būs no Francijas, Īrijas, Austrijas, Itālijas un Ungārijas lauksaimnieku organizācijām. Šobrīd COPA sastāvā ir 60 pilntiesīgi locekļi no ES dalībvalstīm un 36 partnerorganizācijas, tostarp pārstāvji no tādām valstīm kā Islande, Norvēģija, Turcija un Šveice. Organizācijas valdi veido prezidents un 6 viceprezidenti.