Mediju brauciens pa Zemgales saimniecībām

07/10/2015

6. oktobrī biedrība “Zemnieku saeima” mediju pārstāvjus iepazīstināja ar Zemgales zemnieku saimniecībām un lauku produktu ražotnēm. Brauciens bija informatīva iepazīšanās, lai ielūkotos aizkulisēs 17. oktobrī paredzētajai Lauku dienai ceļotājiem, kurā ikviens interesents varēs uzzināt, kā strādā lauksaimnieki un kur rodas produkti pirms tie nonāk uz mūsu galdiem.

Ceļojumu sākām Svētes maizes ceptuvē, kur iepazinām maizes tapšanas procesu, par pamatu izmantojot vecās receptes un vietējās izejvielas. Nogaršojām dažādus uzņēmumā ražotos gardumus – maizīti, cepumus un saldējumu. No Svētes mūsu ceļš veda uz z/s “Mežacīruļi”. Saimnieki Juris un Vija Cīruļi iepazīstināja ar saimniecību, tās īpašo integrēto ražošanas modeli. Saimniecībā šobrīd ir 300 slaucamās govis, nobarojamie buļļi, biogāzes ražotne, siltumnīcu komplekss un konstruētās mitrzemes. Pirmo dienas pusi noslēdzām ar pusdienošanu Pūteļkrogā, kas atrodas vēsturiskās krejotavas telpās.
Pēcpusdienas cēlienu iesākām vīna darītavā „Tērvetes vīni”, kurā vīndaris Sandris Laizāns cienāja ar aveņu, ābolu un cidoniju vīniem, kā arī iepazīstināja ar dabīgām vīnu un dzirkstošo vīnu raudzēšanas metodēm. Tālāk devāmies uz z/s “Vilciņi -1”, lai iepazītos ar saimniecību, kurā tiek audzēti graudaugi, rapsis, pupas un ir izmantotas modernākās un precīzākās ražošanas metodes. Braucienu noslēdzot, kāpām z/s “Gaidas” ābolu lasīšanas vilcieniņos un devāmies uz lauku, lai iepazītu ābolu ražas novākšanas procesu. Pēc darbiem ar lauku labumiem un karstu ābolu dzērienu mūs cienāja saimniece Dace Drošprāte.
Aicinām ikvienu interesentu ielūkoties uz http://agro.zemniekusaeima.lv/, lai sastādītu savu 17. oktobra maršrutu un izmantotu iespēju iepazīt tuvāk ražojošo lauku saimniecību ikdienu.
Par informatīvo atbalstu un palīdzību brauciena rīkošanā sakām paldies lauku tūrisma asociācijai “Lauku ceļotājs”.

Brauciens organizēts Projekta „Mārketinga kampaņa agrotūrisma veicināšanai” ietvaros.

x

Akciju atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Mediju brauciens pa Zemgales reģiona Agro-tūrisma saimniecībām”]