No 1.aprīļa atsākas sezonas laukstrādnieku reģistrācijas periods

01/04/2021

No 2021.gada 1.aprīļa līdz 30.novembrim tiek uzsākta jau astotā sezona, kad norit sezonas laukstrādnieku reģistrācija. Saimniecības, kas darbojas augļkopības un dārzeņkopības nozarēs, kā arī nodarbina laukstrādniekus sezonas rakstura darbos, var veikt šo darbinieku darba uzskaiti Lauku atbalsta dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā.

 

Sezonas laukstrādnieku reģistrēšanas modulis ir ērts un noderīgs rīks lauksaimniekiem. Par to liecina nemainīgi lielā saimnieku interese, kā arī arvien plašāks saimniecību un nodarbināto skaits ar katru sezonu. Šo gadu laikā ievērojami ir pieaudzis arī nodarbināto skaits programmas īstenošanas laikā. Tā piemēram, 2020.gadā 262 saimniecības nodarbināja 3848 lauksaimniekus.

 

Šis nodokļa režīms būtiski samazina nodokļu slogu tiem cilvēkiem, kuri tiek nodarbināti tieši sezonas rakstura darbos augļkoku, ogulāju un dārzeņu audzēšanā vai stādīšanā, sējumu un stādījumu kopšanā, ražas novākšanā, augļu, ogu un dārzeņu šķirošanā. Ieguvēji ir gan saimnieki, gan nodarbinātie. Sezonas laukstrādnieku ienākumu nodoklis ir 15% no nopelnītā atalgojuma, un nodarbinātais kļūst sociāli apdrošināts pensijai. Plašāka informācija par sezonas laukstrādnieku reģistrāciju ir pieejama izvēlnē “Sezonas laukstrādnieki”.