Notika tiešsaistes konference “Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā”

03/06/2021

2. jūnijā notika tiešsaistes konference “Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā”. Četru gadu pētījumi par sojas audzēšanas un izmantošanas iespējām Latvijā ir rezultējušies ar virkni inovatīviem risinājumiem, ar kuriem gribam dalīties. Konferencē būs iespēja iepazīties gan ar pētījumu rezultātiem, gan uzklausīt pieredzes stāstus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas un piedalīties diskusijās ar nozares ekspertiem.

 

Konferences ieraksts skatāms ŠEIT!

 

Pasākumu rīkoja ZSA, Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI) un Latvijas Cūku audzētāju asociācija. Pasākums rīkots projekta “Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā” (ELFLA programma “Sadarbība” 16.1.) ietvaros. Šis starpnozaru izpētes projekts četrus gadus kopīgam darbam apvienoja 13 Eiropas inovāciju partnerības (EIP) grupas partnerus – zinātniekus, ekonomistus, nozares konsultantus, ražotājus, ekspertus no augkopības, barības sagatavošanas un cūkkopības nozarēm.

 

Pateicoties šim projektam veikti plaši sojas un lopbarības miežu audzēšanas pētījumi Stendē, Viļānos, vērtēti ražošanas sējumi vairākās saimniecībās dažādos Latvijas reģionos, kā arī  veikti cūku ēdināšanas pētījumi zemnieku saimniecībās, izmantojot vietējo soju un kailgraudu miežus.