Samazina administratīvo slogu lauksaimniecības zemes ierīkošanai

25/06/2017

13. jūnijā valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā lauksaimniecībā izmantojamo zemi ierīko mežā, kā arī izsniedz atļauju tās ierīkošanai. Izmaiņas noteikumos sagatavotas, lai samazinātu administratīvo slogu zemes īpašniekiem, kas vēlas ierīkot mežā lauksaimniecības zemi.

Lai zemniekiem samazinātu izmaksas par atmežošanas procesu, izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk vietējās pašvaldības nepieprasīs iesniegt atmežojamās meža zemes izvietojuma plānu, ko izgatavojis mērnieks, ja lauksaimniecības zemes ierīkošana plānota plantāciju mežā vai atmežošanai paredzētā platība tiek kompensēta ar ieaudzēta meža platību. Šajos gadījumos ar atmežošanu izraisīto negatīvo seku kompensācijas aprēķināšanai zemes īpašniekam būs jāiesniedz tikai atmežojamās meža zemes skici.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” tīmekļvietnē. Plašāka informācija par grozījumiem 2013. gada 5. marta noteikumos Nr. 118 “Kārtība, kādā lauksaimniecībā izmantojamo zemi ierīko mežā, kā arī izsniedz atļauju tās ierīkošanai” pieejama MK tīmekļvietnē.

Avots: Zemkopības ministrija