SIA „Eko Reverss” savāks agroplēves, polipropilēna maisus un plastmasas kanniņas

23/02/2015

Otrreizējo izejvielu šķirošanas un apstrādes uzņēmums SIA „Eko Reverss” arī šogad turpinās iepriekšējos gados iesākto tradīciju un no zemnieku saimniecībām visā Latvijā bez maksas savāks agroplēves, polipropilēna maisus („Big bagus”) un plastmasas kanniņas, pretī izsniedzot apliecinājumu par iepakojuma nodošanu otrreizējai pārstrādei.

Lai uzņēmums SIA „Eko Reverss” varētu nodrošināt bezmaksas materiālu savākšanu, zemnieku saimniecības aicinātas zvanīt pa tālruni +371 26183666, vai rakstīt e-pastu uz kristaps.riba@ekoreverss.lv. Zemnieku saimniecības pēc materiālu nodošanas saņems apliecinājumu par iepakojuma nodošanu otrreizējai pārstrādei, kas kalpos kā apstiprinājums Valsts vides dienestam, ka iepakojums nav sadedzināts vai aprakts zemē, bet ir apsaimniekots atbilstoši vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām.

SIA „Eko Reverss” no zemnieku saimniecībām savāktais un pēc tam sašķirotais materiāls tiek vests pārstrādei uz „Eco Baltia grupas” polimēru materiālu pārstrādes uzņēmumu SIA „Nordic Plast” Olainē. No polipropilēna maisiem iegūst augstas kvalitātes PP granulas, bet, pārstrādājot cieto plastmasu (kannas un pudeles), iegūst HDPE ekstrūzijas granulas. Pēc tam no granulām tiek ražoti dažādi rūpnieciskie izstrādājumi – caurules, rūpnieciskā tara, atkritumu konteineri, tvertnes, plēves, atkritumu maisi u.t.t..  Gandrīz visu saražoto produkciju SIA „Nordic Plast” eksportē, pārsvarā uz Eiropas Savienības valstīm.

SIA “Eko Reverss” dibināts 2001.gada 23.martā un nodarbojas ar otrreizējo izejvielu savākšanu, apstrādi un tirdzniecību. SIA „Eko Reverss” otrreizējo izejvielu tirdzniecībā un pārstrādē sadarbojas ne vien ar uzņēmumiem Baltijā un Eiropā, bet visā pasaulē, nodrošinot augstas kvalitātes izejmateriālus pārstrādei. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz septiņām valstīm. Attīstot un paplašinot uzņēmuma darbību, SIA „Eko Reverss” šogad pavasarī pārcelsies uz jaunu modernu ražotni, kas ļaus palielināt otrreizējo izejvielu šķirošanas iespējas un ražošanas jaudas.

.

Papildu informācija:

Dace Jansone

Korporatīvās komunikācijas direktore

„Eco Baltia grupa”

tālr. 67039816; mob.tālr. 28655072

dace.jansone@ecobaltia.lv