Straujuma bija lauksaimniekus izprotoša premjere

07/12/2015

Atskatoties uz sadarbību ar aizejošo valdību, biedrības “Zemnieku saeima” (ZSA) valdes locokļi pauž nožēlu par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas atkāpšanos un norāda uz viņas darbības pozitīvajiem aspektiem.
ZSA valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: “Laimdota Straujuma uzņēmās premjerministra amatu situācijā, kad par to neviens cits no valdošās politiskās elites īsti neizrādīja interesi, un tas bija drosmīgs solis. Šajā laikā kopš Straujuma vadīja valdību, tai ir izdevies pieņemt vairākus lēmumus, par kuriem iepriekšējās pat neuzsāka diskusijas, to skaitā gāzes tirgus liberalizācija vai “airBaltic.”
ZSA valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis: “Tas, ka Straujumas valdība iekrita laikā, kad Latvijas lauksaimniecību ir piemeklējusi lielākā krīze kopš neatkarības atjaunošanas, bija laime nelaimē. Straujuma no visiem iepriekšējiem valdības vadītājiem lauksaimniekiem ir bijusi vistuvāk, šaubos, vai vēl kādreiz valdības priekšgalā būs tik labi lauksaimniekus saprotošs cilvēks. Piensaimniecības nozarei valdība ir sniegusi visu atbalstu, ko tā esošajos apstākļos ir varējusi, paldies par to.”
ZSA valdes locekle Ieva Alpa-Eizenberga: “Teikšu godīgi – man žēl, ka Laimdota Straujuma ir nolēmusi atkāpties no valdības vadītājas amata, žēl, ka viņa nogura tik ātri. Straujumas paveikto novērtēju, un man nav arī nekas iebilstams pret viņas darba stilu, kurš daudz ticis kritizēts. Premjerministre pārņēma iepriekšējās politiskās iniciatīvas un nav izdarījusi neko tādu, kas pilnībā izsistu mūs no sliedēm. Šajā brīdī, kad visā Eiropā un pasaulē notiek dažādi satraucoši, drošību apdraudoši notikumi, lauksaimniekiem nav tā sliktākā situācija.”
Zemnieku saeima saka paldies Laimdotai Straujumai un novēl koalīcijai